SR-BANK ARENA: Det var en mandag av det gode slaget i Jåttåvågen. Det var som om noe av spenningen og trykket var borte.

3–1-seieren over Brann i serieåpningen søndag kveld var drømmestarten Viking hadde ønsket seg. Det eneste som ga gjenklang i stadionveggene dagen derpå var lyden av en klubb som pustet lettet ut.

Smilene satt løst, stemningen var god og skuldrene var lave. Det nye Viking-prosjektet besto første test med glans.

– Den beste følelsen er å ta tre poeng etter en god prestasjon, kose seg med restitusjonstrening dagen etter og ta seg en kaffekopp, sier Kristoffer Løkberg til Aftenbladet.

Spent sjef

Trønderen har sammen med dem som startet mot Brann akkurat gjort seg ferdig med sitt treningsprogram dagen etter seriepremieren. Kaffekoppen er tom og kommentarene sitter løst.

Reservene fra kvelden i forveien trener for fullt ute på banen.

– Du merker det godt at vi vant i går. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes det var kjekt å se oss vinne og som unner oss alt godt. Vi har virkelig fått kjenne på den kjærligheten til Viking som er der ute hos folk, sier Jensen.

Inne på klubbkontoret har daglig leder Eirik Bjørnø gått nærmest hvileløst rundt den siste uken.

– Jeg har vært veldig, veldig spent. Det er så lenge siden vi spilte forrige tellende kamp, så jeg kjente veldig på det da serieåpningen nærmet seg.

Det ble jublet godt på sidelinjen da Viking slo Brann. Foto: Jon Ingemundsen

– Drar i samme retning

Bjørnø forteller at han har det vondt når Viking spiller kamp.

– Jeg starter kampen oppe på speakerplattformen. Men der tytes det så mye at jeg må gå ned i en tom losje og se resten av kampen der, flirer han.

– Denne starten vi nå har fått er utrolig viktig. Det er godt å ha noe positivt å bygge videre på. Den spenningen og de forventningene som har bygget seg opp etter at vi åpnet opp og tok omgivelsene med på reisen tilbake etter nedrykket i 2017, har ført til noe positivt som vi har klart å ta vare på, sier Bjørnø.

– Men nå har jeg allerede begynt å grue meg til kampen mot Rosenborg på torsdag. Jeg sov dårlig igjen i natt.

Også Kristoffer Løkberg kjenner på denne positiviteten rundt klubben.

– Vi hadde supporterne her på lørdagens trening, de gir oss en fantastisk støtte. Vi kjenner på en herlig følelse av at hele byen og regionen drar i samme retning etter det som skjedde i fjor (med Bjarne Berntsens avgang). Det virket splittende, men nå er vi samlet og kjenner på denne entusiasmen som ligger der.