VIKING-BRANN 3–1

SR-BANK ARENA: Vikings trenerduo smeltet nærmest sammen i et eneste stort glis etter at Viking hadde sikret drømmestarten Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim hadde håpet på før serieåpningen.

Lettelse, glede og en bekreftelse på at jobben de har lagt ned i fem måneder ga full utbetaling i første forsøk.

– En magisk start. Helt perfekt, sier Morten Jensen til Aftenbladet i den koronatilpassede pressesonen under hovedtribunen på SR-Bank Arena.

– Det var dette vi drømte om da vi la oss i går kveld. En god start der vi fikk sett mye av det vi har trent på, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Morten Jensen (midten) i gruppeklem sammen med Stian Refvik (t.v.) og Bjarte Lunde Aarsheim. Foto: Jon Ingemundsen

Press på seg

De har hatt et press på sine skuldrer helt siden det ble klart at de skulle overta etter Bjarne Berntsen før denne sesongen. De to assistentene skulle få sjansen til å føre arven videre. Sette sitt preg på Viking. Utvikle laget videre.

Etter noen lurvete treningskamper kom eksamen hjemme mot Brann. Det ble bestått med god margin.

– Vi var bedre enn Brann, sier Lunde Aarsheim og tar ikke akkurat for mye i. I 1. omgang spilte Viking til tider ut Brann. 2. omgang var noe mer rotete, men Viking tok tilbake kontrollen da 2–1-scoringen kom.

Foran Viking-benken gikk Bjarte Lunde Aarsheim hvileløst rundt. Han levde med kampen i 90 minutter + tillegg. Han har selv en strålende spillerkarriere bak seg og er en ekte klubblegende i Viking.

Bjarte Lunde Aarsheim peker og dirigerer troppene. I bakgrunnen en betraktende Morten Jensen. Foto: Jon Ingemundsen

Dommerkjeft etter 40 sekunder

Som trener var han nesten like mye i bevegelse som da han spilt. Allerede etter 40 sekunder kom fjerdedommeren bort og ga beskjed om at han måtte holde seg innenfor oppmerket område og ta det litt kuli.

– Det er så vanskelig å sitte. Jeg lever meg helt inn i kampen. Jeg må gjerne se på TV om jeg er helt vill. Men jeg liker å være i ballen. Mange trenere liker å ha overblikk, men jeg liker å følge ballen og oppfatte det som skjer, forklarer «Batty».

– Du havner litt i en egen boble der nede på sidelinjen. Men vi klarer å holde roen, altså. Det koker ikke så mye som det kanskje ser ut.

– Hva betyr denne seieren for dere trenere?

– Det betyr ekstra mye for Morten og meg. Da tenker jeg på det som skjedde med Bjarne Berntsen og hvordan ting har vært. Men nå føler vi det er en positiv bølge over oss, vi ville gripe denne muligheten og forsterke det positive som er rundt klubben. Da måtte vi levere på banen.

Og det gjorde Viking.

Veton Berisha i duell med Branns Kristoffer Barmen. Berisha scoret Vikings viktige 2–1-mål. Foto: Jon Ingemundsen

Rosenborg neste

– Det var fint på sidelinjen. Fjerdedommeren var veldig på oss uten at jeg synes det var noen grunn til det. Men Bjarte var nok noe mer urolig der enn meg, flirer Morten Jensen.

Som sier seieren betyr veldig mye.

– Vi har jobbet for dette i mange måneder og spillerne leverte da det gjaldt. Jeg er stolt av den innsatsen som ble lagt ned.

Jensen sier hodet snart kommer til å rette seg inn mot torsdagens bortekamp mot Rosenborg.

– Jeg gleder meg til å begynne å legge en plan for den kampen.