mandag 27.07 2020

Den fargerike Blå Timen på Sandøya

Den Blå Timen på Sandøya blir i år avvikla med tre konserter over tre dagar. Den første konserten blei gjennomført laurdag. Då stilte ei gruppering av dElvis Morgan Band.

lørdag 25.07 2020

Fikk tilskudd til digital kultur fra fylket

Kunstnervenner lager digitale konserter i ærverdige Chateauet

Landskapet og minnene som omgir oss er utgangspunktet for konsertene «Elements 2020», der seks lokale kunstnere presenterer nye tekster og ny musikk.

fredag 24.07 2020

Kommer til Møre og Romsdal for å filme Mission Impossible

Skal Tom Cruise ta Raumabanen?tom

Mission Impossible-produksjon får filme i Norge, hovedsakelig i Møre og Romsdal – til tross for koronarestriksjonene.

onsdag 22.07 2020

Rauamværing klar med ny roman for voksne:

Berit Rødstøl er aktuell med ny bok om sorg og bygdeliv: – Drivkraften er å lage gode historier

Forfatter Berit Rødstøl fra Rauma kommer med ny roman i høst. «Etter punktum» blir hennes tredje utgivelse ti år etter debuten.

tirsdag 21.07 2020

– Sommerskole er morsomt!

Musikk, liv og røre på Fræna ungdomsskole, og det midt i ferien? Ja visst, men med noe helt annet enn det elevene er vant til når det er vanlig skole.

mandag 20.07 2020

På torsdag begynner innspillingen av thrillerdramaet Furia på Åndalsnes:

– Rart at ikke området blir brukt mer til filmproduksjon

I cirka en måned vil produksjonsselskapet Monster drive innspilling på Åndalsnes, som ifølge dem selv, er det perfekte innspillingsstedet.

LEDER MANDAG 20. JULI

Festivalene vi kan være stolte over

søndag 19.07 2020

Festivalene vi kan være stolte over

Virtuost og veldig moro6

Med tangentist i superklasse Kjetil Bjerkestrand og fiolinmester Arve Tellefsen i spissen for et kremlag av jazzmusikanter og klassiske musikere, blei årets høyst spesielle Moldejazz avslutta på aller beste vis.

lørdag 18.07 2020

For en fest!6

De som har vært så heldig å få følge Hedvig Mollestads karriere de vel 10 åra siden det virkelig tok av, fikk denne lørdagskvelden være med på kulminasjonen av det som har ført henne til musikkens tinder. Bestillingsverket hennes, «Maternity Beat», er nemlig noe av det tøffeste og hippeste som har vært servert i 6400 Molde av denne typen gjennom alle tider.

Slik gikk det med Moldejazz 2020: – Vi styrer mot et null-resultat, men tåler et lite rødt tall

– Vi har solgt 1200-1300 strømmebilletter. Hvis vi regner to publikummere pr. billett, betyr det at Moldejazz har et besøkstall på rundt 7.000 i år, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Her er neste års Artist in Residence på Moldejazz

Vokalist, bassist og komponist Ellen Andrea Wang blir Artist in Residence under Moldejazz 2021.

fredag 17.07 2020

Solid veg-grep «On The Road»5

Selvfølgelig kunne en anmelder benyttet pilkast i stedet for terning, for treffsikkerhet er viktig. Med Steinar Raknes & The STILLHOUSE ville siktemålet i utgangspunktet vært blink og 10 poeng, for jeg ønsket jo ha en best mulig konsert. Men ble det blink?

Låtene til Ane Brun er strømmet millioner av ganger. Nå blir de teater - på Molde-dialekt

Teatret Vårt skal lage teater med utgangspunkt i Ane Bruns låter, som hun selv oversetter til Molde-dialekt. – Superspennende!, sier artisten selv.

Spilte bort regnet5

Regnet lå på lur og kanskje vel så det under den tradisjonelle morgengry-konserten som i år var flytta til taket på Plassen. Erlend Apneseth og hans venner sørga for at det ikke blei noe skybrudd.

Kom, sang og vant5

Det lå tjukt utenpå Solveig Slettahjell da hun inntok Molde Domkirke for sin første konsert på svært lenge: dette hadde hun gledet seg veldig til. Både veldig og lenge.

torsdag 16.07 2020

Hun kom til sine egne og vi tok godt i mot henne6

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen lenger at Ane Brun er en usigeleg bra låtskriver, sanger og formidler. For de fleste av oss blei likevel denne spesielle Moldejazz-konserten bortimot en åpenbaring.

Takk, Karin!5

Alt godt må komme til ende hevdes det. Premierekonserten på «Tea with Thelonious» med Karin Krog var hennes fjerde og siste opptreden som Artist in Residence under årets festival og du verden for ei reise hun har invitert oss med på.