Festivalsommeren: – Tror på Raumarock i år

– Vi planlegger for å gjennomføre festival i 2021. Så får tida vise hvor stor festivalen blir, sier styreleder Sigurd Brevik i Raumarock.

James Bond utsatt igjen - sjekk ny dato her

Premieren på James Bond-filmen, som er spilt inn på Atlanterhavsvegen, har igjen fått ny premieredato.

Den er spilt inn på Åndalsnes og har premiere i 2021. Dette vet vi om tv-serien «Furia»

Den politiske thriller-serien «Furia«, kalt Europas svar på «Homeland», får premiere på Viaplay i år. Den er spilt i Åndalsnes, Oslo og Berlin med flere skuespillerstjerner og en prisbelønt serieskaper.

420.000 kroner til Moldejazz – så mye får andre i gavepenger fra staten

Kulturinstitusjonene i fylket får 4,1 millioner kroner i gaveforsterkning fra staten. Aller mest får Stiftelsen Atlanterhavsparken i Ålesund.

Solgte ut alle billettene i Molde - nå kan du se Slåttekaren hjemme i din egen stues

Det Norske Teatret tilbyr to direktestrømminger av teaterforestillingen Slåttekar i himmelen.

Mange avlyser – men Stjernekamp-vinneren skal på turné med 33 konserter

– Knut Marius' konsertrekke blir en landets mest omfattende turneer på veien i vinter, sier manager Reidun Berntsen i Rocksport Booking. Første konsert ut er torsdag i Bjørnsonhuset.

Jo Nesbø gir ut to bøker i år. Men blir det gjensyn med Harry Hole?

Krimkongen står oppført med to utgivelser hos Aschehoug i 2021; den første i april, den neste i juni.

Kva har Jenny Klinge og Albert Einstein til felles?

Grenseløst distré

Då Jenny Klinge skulle heim frå Stortinget for helga, tok ho flyet til Værnes. «Klinge skal hente Subaru Forester», sa ho til parkeringsmannen. Men ingen bil på parkeringa. Bilen sto i Molde.

Nye datoer for utsolgte Teigen-konserter klare

Billettkjøpere må vente til sommeren med å oppleve hyllesten av Jahn Teigen i Bjørnsonhuset i Molde.

Premiere på Scener fra et ekteskap:

- Det finnes andre ting enn sex, faktisk

Sex, utroskap, samliv, familieliv, hverdagsliv. Et ekteskap i gode og dårlige stunder. Det er tema i neste forestilling fra Teatret Vårt.

Mistet 36.000 besøk - men to steder økte det

Bare i cruiseturister forsvant 25.000 besøk for Romsdalsmuseet i fjor. Likevel er det totale besøket bedre enn forventet.

«Hvordan skulle vi gjenskape angrepet der en haug vikingskip ror opp Themsen og binder tau rundt pålene før de røsker brua i elva?»

Jon Skår (37) har filmet serien om Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivjus reise i Olav den helliges fotspor. Den største utfordringa var å rive London bru. Det bød derimot ikke på utfordringer å få lurt inn Kleive – og seg sjøl – i filmen.

Beady Belle i MGP:

– Eg fekk verst mogleg konkurrent

Beady Belle, eller Beate Lech, er skuffa etter laurdagens MGP-delfinale, men har framleis håp om å kunne gå vidare.

Bildene ble revet vekk – så mye er det solgt for

Utstillingen med Molde-kunstneren Sigmund Reite er nær utsolgt etter få dager.

Betalte halv million for maleri fra Romsdal - sjekk hvor kjøperen kommer fra

- Jeg handler mye kunst. Selv om det er også er en investering, kjøper jeg alltid med hjertet, sier den nye eieren av Eckersbergs «Landskap fra Romsdalshorn» fra 1868.

Alle oppdragene forsvant. Da tok Oddgeir (26) disse grepene for å redde selskapet sitt

Oddgeir Løvold sa opp jobben for å starte eget selskap. Kalenderen var full. Så kom korona. – Først ble jeg søvnløs. Så våknet staheten. Jeg kan jo ikke sitte stille og se på at båten synker!

Kvinnefotballen fikk ikke plass rundt forhandlingsbordet. Det gjør disse skuespillerne forbannet

Representanter for kvinnefotballen fikk ikke være med å forhandle om medieavtalen verdt 4,5 milliarder kroner før jul. Det gjør Teatret Vårts forestilling Sportskoret, med premiere onsdag, ekstra aktuell.

Rolf (31) sa opp jobben rett før korona - må leve av sparepengene

2020 skulle være året Rolf Mørck fra Eide klinte til som frilanser. Det begynte bra. Så gikk han fra full kalender til null jobber over natta. Nå truer nye restriksjoner slippturneen for den ferske plata. Likevel føler han seg heldig.

Etter 37 år henger denne konserten i en tynn tråd

- Enten må vi avlyse nå, eller gjøre et forsøk i løpet av mars. Man kan ikke ha nyttårskonsert etter påske, sier Einar Strande.

Lokal artist klar for Melodi Grand Prix

NRK stiller med rekordmange artister – hele 26 – i det som karakteriseres som «tidenes viktigste Melodi Grand Prix». Mandag lettet kringkasteren på det første sløret.

Solgte alle billettene - nå blir Teigen-konsertene utsatt

Den 13. og 14. februar skulle Molde janitsjar hylle Jahn Teigen med to konserter i Bjørnsonhuset, i samarbeid med Anita Skorgan. Nå blir de utsatt.

Axel (32) arvet over 100 kunstverk da pappa Sigmund Reite døde. Nå stilles de ut på museet

– Det er sterkt å se verkene samlet på veggen. Og helt fantastisk at museet har fått det til. Det er rørende, sier Axel Toreg Reite, sønnen til kunstneren Sigmund Reite fra Molde.

Klar for Klimafestival i digital drakt. Slik blir programmet

Kjell Magne Bondevik foredrar på årets nedskalerte Klimafestival i Molde. Men skal styreleder Oddbjørg Langset trekke fram ett arrangement det smeller av, blir det teflon-foredraget til Bertram Sømme.

Molde-sanger fikk hovedrolle - nå er premieren utsatt

Operaen i Kristiansund utsetter årets operafest fra vinter til vår etter de nye koronatiltakene. Czardasfyrstinnen, der Ole Andreas Silseth fra Molde har en hovedrolle, rekker akkurat premiere før påske.

– Som svart amerikaner sier jeg: Bravo! Nå får hele verden se

– Jeg ble overhodet ikke sjokkert over bildene av de voldelige opptøyene fra Capitol Hill. Tvertimot, jeg er overrasket over at folk er overrasket, sier Tricia Boutté-Langlo.

Kinotalla klare: - Verste året i selskapets historie

Besøket ble mer enn halvert på Molde kino i 2020, og endte på 38.000. - Omsetningstapet er stort. Resultatmessig håper vi nå å gå i balanse, sier kinosjef Geir Hammerø.

Her er en av de mest populære bøkene - sjekk topp ti-lista her

Jo Nesbøs roman Kniv var den sjette mest utlånte boka på Moldebiblioteka i 2020. Øverst på lista troner Lucinda Riley med sin søsterserie.

Besøket nærmest halvert - men én type bøker doblet utlånet

Moldebiblioteka hadde nær 90.000 besøk i 2019. I koronaåret 2020 er besøkstallet 53.000. Også utlån av papirbøker ble mindre, mens utlån av e-bøker doblet seg.

Lyst på noe å lese? Her er fem anbefalinger fra biblioteksjefen

Tid til overs? Her er fem lesetips fra Marianne Ingeborg Langøy.

Teatret har premiere på ny fotballforestilling 13. januar – sjekk hvor få publikummere som slipper inn

Onsdag i neste uke har Teatret Vårt premiere på Sportskoret – med bare ti publikummere. – Vi ville også ha spilt uten publikum. Det er viktig å gjennomføre, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

Dette betyr nye koronatiltak for Molde kino

- Det blir ingen endringer for fastmonterte stoler innendørs. Situasjonen for Molde kino er dermed som før jul, sier kinosjef Geir Hammerø.

Gro byttet ut urbant byliv og flyttet på gård øverst i Romsdalen – der skal hun leve ut drømmen

Gro Suvatne har vært fascinert av leire siden ungdomsskolen. Og av Rauma alltid.

Sjekk hvem som vant – her blir årets romsdaling overrasket

Romsdals Budstikkes lesere har stemt fram Knut Marius Djupvik (32) som årets romsdaling. – Det er skikkelig artig. Det viser en støtte fra befolkningen der jeg kommer fra. Det er jeg veldig stolt over og glad for, sier Djupvik.

Her er festivalsjefens 15 uforglemmelige Moldejazz-øyeblikk

Hans-Olav Solli har jobbet i Moldejazz i 15 år, og vært festivalsjef i de seks siste. Vi har bedt ham finne fram 15 minner fra tida i festivalen – på godt og vondt.

De jobber på Michelin-restauranten Credo: – Det er ingen begrensninger for hva man kan oppnå, bare man vil det selv

Tonje Viveka Venås (19) og Ine Madelen Olsen (20) arbeider på Michelin- restauranten Credo i Trondheim. – Det er ingen begrensninger for hva man kan oppnå bare man vil det selv, sier Tonje.

Ida bodde et halvt år på ei øy i Hustadvika – nå kommer tv-serien

Ida Frisch flyttet fra Grünerløkka i Oslo til øya Notholmen i Hustadvika sammen med kjæresten. Der skulle de bo med 50 villsau og fire gjess. Målet var å utforske en enklere måte å leve på – og lære av pappa Per fra Molde.

Derfor kåres han til Årets Rauma-ambassadør

Dag Otto Lauritzen får prisen for sitt engasjement og sin innsats for promoteringen av Rauma gjennom Kompani Lauritzen.

De var Moldes mest populære band på slutten av 80-tallet. I romjula spiller de sammen igjen

Med Pubbandet var det ville tilstander, allsang og kø ned til neste gatehjørne i 1987. – Nå vil vil mimre, og det er gøy hvis noen vil mimre med oss, sier Lars Jones.

Måtte avlyse årets «Lady Arbuthnott»: – Innstilt på å få det til i 2021

I år ble teaterforestillingen «Lady Arbuthnott» avlyst for første gang siden 1996. Nå prøver Jazzåteatret å planlegge neste års forestilling, selv om ingen vet hvordan 2021 blir.