Det ble en herlig søndag kveld! Det å komme godt i gang når seriefotballen atter ruller, er alfa og omega. Jeg var spent på om de positive glimtene generalprøven viste ville gjøre seg gjeldende også mot Brann. Guttene innfridde til de grader i første omgang. Til å være første kampen kan vi absolutt ikke kreve mer. Vi fikk se et heltent Viking-mannskap som kom jagende ut fra startblokkene. Trygghet bak, soliditet på midten samt aggressivitet siste tredjedel. Tonen var satt. Viking produserte store målsjanser og kunne fort ledet med tre mål før en halvtime var spilt.

Elegant Bell

Det ble med det ene da Joe Bell dro med seg ballen i kraftige klyv inn mot midtstopperne til bortelaget og tredde ballen elegant gjennom til Samuel Fridjonsson. Pang og utagbart for evigunge Håkon Opdal i målet. Sistnevnte var for øvrig både god og heldig med et par redninger før den tid.

Den defensive jobbingen til samtlige Viking-spillere var upåklagelig før hvilen, og overganger offensivt ble tatt med fynd og klem. Men det var noen vesentlige huller på dødball imot som må tettes. Det så farlig ut nesten hver eneste gang de rødkledde hadde cornere, nemlig. Det måtte nesten komme en nettkjenning feil vei til slutt. La gå at det muligens var både offside og litt ureint trav av Ruben Kristiansen, idet ballen ble headet i mål av Daouda Bamba. Det hjelper svært lite når dommerne vurderer dette annerledes. Poenget er såre enkelt. Brann-spissen i skal ikke få lov å gå opp så lett i boksen. Han skal tas ut. Ferdig snakket.

Ikke dyktige nok

Viking var rett og slett ikke dyktige nok i akkurat slike spillesekvenser i går. Dette må det jobbes hardt med både på feltet og ikke minst i hodene før neste kamp mot Rosenborg. Utligningen like før pause ga gjestene blod på tann, og trykket fra våre helter ble redusert betraktelig de første 20 minuttene i andre omgang. Viking ble da spilt for lave etter min smak og jeg satt med en ukomfortabel følelse i tastepølsene.

En fantastisk gjennombruddspasning fra Kevin Kabran, til Veton Berisha roet tankene noe. Strålende vektet levering og vel håndtert av vår målhungrige spiss. Veton var hærføreren til Vikingene i hele kampen tett fulgt av et drivende midtbanespill fra Joe Bell. Dette lover godt.

Kjekt å se at Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen valgte ungguttene da startelleveren begynte å slakke litt. Først med Harald Nilsen Tangen. Deretter med Herman Haugen som igjen var involvert når Viking punkterte kampen. Til slutt fikk Sondre Auklend noen minutter. Det er bare å konstatere at det gror, folkens.

Går seg til

Utenom aggressive Veton Berisha var Fredrik Torsteinbø den mest involverte og skapende offensivt. Tett fulgt av nyervervelsen Kevin Kabran. Skuddet til Fredrik i tverrligger hadde fortjent en bedre skjebne, men det aller viktigste er jo å være der det skjer. Poteten blir vanskelig å komme utenom selv når alle mann alle er klare for spill. For en spennende gjeng Viking har framover på banen dere!

Runar Hove var atter trygg der bak og hadde luket vekk hasardiøse vendinger, samt ufornuftige klyv med ball. Et par glimrende langpasninger over mot høyresiden fikk vi og se. Det er bare å fortsette som stevnet. I sin nåværende form var Brann ingen målestokk, men slike kamper må også vinnes. Det har vist seg å ikke alltid være like enkelt å gjennomføre, men med slike seire er et steg rette veien tatt. Jeg tar bølgen for en full fortjent 3–1 seier og en fantastisk seriestart for våre. Det er bare å kinne på videre gutter, og som dere vet vil det som ikke flyter helt gå seg til når samhandlingsmønstrene spisses. 4-2-3-1 funker det Bjarte og Morten. Takk for kampen.

Ps. Mange kjekke bidragsytere på chatt i går. Vi får tastes igjen til uken. At det innimellom detter inn noen rettelser på ord, når det er så travelt, får stå sin prøve. Brorparten følger heldigvis mest med på kampen.