VIKING-BRANN 3–1.

SR-BANK ARENA: Viking og den nye trenerduoen Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim fikk en pangstart på årets sesong da de feide over Brann i store perioder og vant 3–1.

Aftenbladet gir bestemannsprisen til Joe Bell - i hard kamp med Veton Berisha. Her er vår spillerbørs fra kampen:

Se høydepunktene:

Her er Aftenbladets Viking-børs

• Iven Austbø, keeper: 6

Hadde ingenting å gjøre av betydning før Brann fikk corner like før pause. Det luktet sterkt offside av Ruben Kristiansen som var i kroppskontakt med Austbø og holdt Viking-keeperen da Bamba utliknet.

• Sondre Bjørshol, høyreback: 6

Villig med offensivt innledningsvis da Viking kjørte over Brann. Serverte blant andre Torsteinbø to ganger. Ikke like toneangivende etter pause da oppgjøret ble jevnere og mer preget av dueller. Tok ut alt og var helt ferdig etter 75 minutter. Fikk en ok sjanse like før han ble byttet ut, men nølte litt for mye.

• Henrik Heggheim, midtstopper: 6

Den elegante tok seg fint av Bamba de få gangene Brann-spissen viste interesse for kampen. Spilte i likhet med lagkameratene på seg selvtillit i en herlig 1. omgang. Det ble en annerledes kamp etter pause, men Heggheim viste sin klasse med klareringer i siste liten og flere blokkeringer.

• Runar Hove, midtstopper: 6

Ingen nevneverdige problemer defensivt. Ikke det at Brann prøvde, men Viking var bare så mye bedre. Et par solide oppspill. Stort sett kontroll etter pause hvor det var litt mer å gjøre.

• Viljar Vevatne, venstreback: 6

Hadde muligheten til å gi Viking ledelsen etter flipperspill inne i 16-meteren tidlig, men Brann blokkerte skuddet. Var mye med offensivt, men langskudd med venstrebeinet er kanskje ikke han store styrke:). Ble langt mer usynlig etter pause, men da svarte laget med å være svært effektive foran Branns keeper.

• Kristoffer Løkberg, midtbane: 6

La ned enormt med arbeid på midtbanen. Løp, løp og løp for å dekke rom og bryte oppspill fra Brann. Viktig i gjennvinning og som dirigent. Pådro seg gult kort i 1. omgangs siste minutt. Det er ikke alltid vakkert og blendende, men gjorde grovjobben også etter pause.

• Joe Bell, midtbane: 8

Helt strålende da han forserte over SR-Bank Arena som om det var hans egen hage - før han tok på seg kelnerdrakten og serverte nydelig til Samuel Fridjonsson som helt fortjent satte inn 1–0 etter 18 minutter. Spilte en meget god førsteomgang, tok oppvasken defensivt også - langt mer direkte og treffsikker offensivt. Bra 2. omgang også hvor Viking var langt mer effektive enn før pause - og sikret en herlig 3–1-seier.

• Fredrik Torsteinbø, høyrekant: 6

Ble satt nydelig opp av Bjørshol etter ni minutter, måtte vri seg såpass i avslutningen at Opdal kom ut og avverget skuddet og den store sjansen. Muligheten etter kvarteret, hvor han dempet ballen på kassen og fyrte på direkten i tverrliggeren, hadde fortjent en langt bedre skjebne. Tapte luftduellen da Bamba satte inn utlikningen. Hadde målgivende til selvmålet som ga Viking 3–1.

• Samuel Fridjonsson, offensiv midtbane: 6

Nydelig løp da han fikk ballen perfekt servert av Bell - så banket islendingen inn Vikings ledermål etter at de mørkeblå hadde kjørt over rødtrøyene. Med litt mer presisjon og bedre mottak kunne Fridjonsson fort ført flere store opplevelser inn i boken fra 1. omgang.

Kevin Kabran var aktiv i starten og serverte herlig til Veton Berisha før det viktige 2–1-målet. Foto: Jon Ingemundsen
  • Kevin Kabran, venstrekant: 6

Viste fysikk tidlig og var positivt involvert i Vikings oppbygging av angrepene da de feide over Brann i starten. Bevegelig og langt mer «på» framover, ikke like hissig hjemover. Burde skutt på gratissjansne han fikk av Vegard Forren etter 36 minutter. Kunne kanskje holdt mer bredde. Var i ferd med falle litt ut av kampen da han slo en nydelig og målgivende pasning på direkten til Veton Berisha etter 66 minutter.

• Veton Berisha, spiss: 8

Fikk sjansene alene mot Brann-keeper Opdal etter fem minutter, men ble presset og hadde ikke fart til å få avsluttet skikkelig. Jobbet knallhardt bakover også, stoppet flere potensielle Brann-overganger. Sterk i kroppen. Han og Kabran viste tendenser til å være på samme kanal flere ganger den første timen - etter 66 minutter kom fullklaffen da Berisha ble spilt fri, rundet Opdal og satte inn 2–1. Presset inn 3–1 fra en Brann-spiller på et flott innlegg av Torsteinbø etter 82 min.

INNBYTTERE:

• Harald Nilsen Tangen inn for Samuel Fridjonsson etter 70 minutter.

• Herman Haugen inn for Sondre Bjørshol etter 76 minutter. Herlig energi - og villig med offensivt. Var tredje sist på 3–1-målet.

• Sondre Auklend inn for Kevin Kabran etter 88 minutter.