VIKING-TROMSØ 0–1

SR-BANK ARENA: – Vi pleide å være gode 16. mai, sier Zlatko Tripic til Aftenbladet etter lagets andre tap på tre dager.

Men på fotballens nasjonaldag denne gangen ble det bekmørkt for Viking. De hadde mye ball, spilte og spilte, man skapte ikke sjanser å snakke om før kampen dro seg inn i overtiden.

Og da ledet Tromsø 1–0 – et resultat som sto seg kampen ut – etter at gjestene straffet et sløvt Viking som sov da Tromsø fikk innkast på egen banehalvdel og sekunder senere hadde banket inn seiersmålet.

I kjelleren

Kristoffer Løkberg, som satt på benken fra start, men kom inn snaue kvarteret før slutt, sier kampen var jevn.

– Men det bikket feil vei. Vi ønsker ikke at det skal være jevne kamper på hjemmebane. Der vil vi dominere og skape mer, sier trønderen.

– Trenerne ville ha en reaksjon etter det som skjedde på Lerkendal, i stedet ble det et nytt tap. Hvordan smaker det?

– Det er helt forferdelig. Du er så langt nede i kjelleren som du kommer. Men vi må grave oss opp og stikke fingeren i jorden. Vi er ikke bedre enn de siste resultatene tilsier. Dette må vi jobbe oss ut av, sier Løkberg.

Viking presset på i sluttminuttene, men måtte se langt etter utligningen. Foto: Fredrik Refvem

Lufte hodene

– Hvordan gjør dere det?

– Det starter med en fridag (17. mai) der vi får luftet hodene. Så må vi legge den jobben på treningsfeltet som vises igjen i kamp. Vi må prøve å være konstruktive. Vi må snakke om hva vi skal gjøre bedre, jobbe sammen og snu både prestasjonene og resultatene.

Zlatko Tripic var tilbake fra start mot Tromsø. Men den hjemvendte yndlingen fikk bare i korte glimt vist hva han vil bidra med. Blant annet da han serverte Kevin Kabran flott like før pause. Men svensken misset på det som opplagt burde vært ledermålet i kampen.

Tripic forsvant ut av kampen og ble byttet ut kvarteret før slutt.

Skuffet Tripic

– Det var en rar kamp. Tromsø kom med en god plan. Og de skapte ting på våre feil. Det er for dårlig at de scorer etter et innkast på egen banehalvdel.

– Hva med deres kampplan, hvordan fungerte den?

– Vi hadde mye ball, men Tromsø var vanskelige å spille mot. Vi hadde mange offensive spillere på banen, men vi må opp i presisjon, kvalitet og konsentrasjon. Vi kan ikke gi vekk sjanser.

– Vi har mye å jobbe med, sukker Tripic.

Neste kamp for Viking er borte mot Lillestrøm 24. mai.