Aalesund - Bryne 2–1:

Bryne var ikke levnet mye håp om poeng i bortekampen mot Aalesund. Men helt fra start var det nettopp gjestene fra Jæren som var det laget som var mest på hugget. De lot ikke hjemmelaget få noe som helst ro til å bygge opp noe spill.

Det var da også Bryne som sto for kampens aller første store målsjanse. Meinhard Olsen kom seg delvis fri på venstresiden og hans avslutning fra kort hold endte via en solid keeperparade og ut til et hjørnespark.

– Jeg tror virkelig Aalesund-spillerne var overrasket over presspillet vårt og hvor høyt vi sto på banen helt fra start. Vi gjorde dem skikkelig stresset med vår spillestil og det var faktisk mot divisjonens største favoritt, sier Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen etter kampslutt.

Mot spillets gang var det faktisk Aalesund som scoret det første målet i kampen. Kristoffer Ødemarksbakken fikk massevis av rom og tid til å sikte inn kanonen. Skuddet satt klistret helt nede i høyre hjørne for Igor Spiridonov i Bryne-målet. Helt klart en solid kalddusj for Bryne-spillerne etter at de så langt i kampen hadde hatt full kontroll ute på banen.

– Akkurat med den scoringen hang vi ikke helt med i stroppene, men vi visste at det var muligheter for å slå kjapt tilbake, understreker Halvorsen.

Robert Undheim skapte balanse

Det gikk imidlertid ikke mer en to minutter før Bryne var i balanse i målregnskapet. Bjarne Langeland sørget for et perfekt innlegg fra venstresiden, foran målet stanget Robert Undheim inn utligningen med en perfekt treff på ballen. Definitivt fortjent at gjestene fra Jæren fikk en scoring etter en tidvis god førsteomgang.

– Deilig å få en utligning like etter at de hadde scoret. Jeg hadde ingen vanskelighet med å sette det perfekte innlegget i mål, understreker Robert Undheim.

Trener Jan Halvor Halvorsen var imponert over hvordan utligningen kom.

– Angrepsspillet ved vår scoring var som tatt ut av læreboken. Det var deilig å få med seg en scoring like etter kalddusjen og en god medisin inn mot pause, forklarer Bryne-treneren.

Og bare minutter etter scoringen ble Bryne helt klart snytt for et straffespark da Joacim Holtan ble felt like innenfor 16-meteren. Kampens dommer valgte imidlertid å trekke frisparket rett utenfor streken.

– Det var ingen tvil om at vi i den situasjonen skulle hatt en straffespark, mener Halvorsen.

Den andre omgangen var ikke mer enn et par minutter gammel før Aalesund kom til to kjempemuligheter, men ved begge anledningene vartet Igor Spiridonov opp med to gedigne redninger.

Etter en litt treg start på omgangen kom også Bryne på noen farlige visitter foran Aalesund-målet. Joacim Holtan var svært nære på å kunne sende jærlaget i ledelsen, men skuddet ble klarert til hjørnespark.

Rødt kort og scoring

Vel halvveis ut i den andre omgangen fikk Aalesund-spiller Niklas Fernando Castro direkte rødt kort etter en ettersleng og spark mot en Bryne-spiller.

Det røde kortet hindret imidlertid ikke hjemmelaget i å sende laget i ledelsen. Kristoffer Hay var litt for røff mot en av Aalesund-spiller inne i feltet og dommeren dømte straffespark. Der gjorde Sigurd Haugen ingen feil og sørget for at Aalesund ledet 2–1 vel 20 minutter før slutt.

Fire minutter på overtid kunne Robert Undheim sørget for at Bryne hadde kunne reist hjem fra Color Line Stadion med et poeng. Men alene med keeper var det nettopp Aalesunds keeper som kom ut som vinner av duellen.

– Huff, der burde og kunne jeg scoret og sørget for at vi fikk med oss poeng herfra. Men slik ville det seg bare ikke, sier Robert Undheim.

Dermed endte det hele opp med tap i Brynes sesongåpning på bortebane. Allerede onsdag venter Ranheim hjemme i neste serierunde.

– Her i denne divisjonen kommer kampene tett som hagl i disse tider, slik at det er viktig å nullstille så kjapt som mulig etter denne kampen, mener Jan Halvor Halvorsen.

– Selv om det ble tap i serieåpningen, så må jeg virkelig berømme kollektivet i denne kampen. Spillerne var virkelig klare for å blø for drakten, sier han.