– Oppriktig talt er jeg veldig imponert over nivået vår gruppe holder og har vist gjennom hele vinteren, sier 31-åringen med 49 landskamper for Færøyene til Aftenbladet.

Etter fire år i 2. divisjon (nivå 3) vant Bryne FK sin avdeling overlegent i fjor og rykket opp. En 2. divisjon som ble kraftig slanket og spisset for fire år siden, gikk fra fire til to avdelinger.

– 2. divisjon er blitt bedre

– Det er en viktig grunn til at jeg er trygg på at vi skal mestre motstanden i Obosligaen. 2. divisjon er blitt mye bedre enn den var, mens Obosligaen ikke har forbedret seg tilsvarende, forklarer Baldvinsson.

– Hvis vi viser samme innsats og guts som i fjor, tar vi nivået. Tempoet høyere, men erfaringen viser at det ikke tar så lang tid å tilpasse seg.

– Vi har en løpskapasitet som gjør at vi vil klare oss greit, mener den rutinerte stopperen.

– Dere gikk gjennom fjorårets sesong med ett tap. Hvordan takler dere eventuell motgang?

– Et interessant spørsmål, det kan sikkert smelle litt, men takhøyden er stor og inne i garderoben er vi alltid gode venner.

– En tråd i alt vi gjør

– Dessuten har vi en fordel av at trenerne, Jan Halvor (Halvorsen) og Even (Sel) holder en rød tråd i det vi gjør. Vi stoler på vårt eget spill.

– I fjor lå vi under i flere av kampene, men fortsatte med det samme og snudde til vår fordel. Det kan være en indikasjon på at vi takler motgang, mener Rogvi Baldvinsson.

– Hvor viktig er det at Joacim Holtan leverer målene?

– Holtan er viktig, men vi har flere som vil gi motstanderne nok å tenke på, Meinhard (Olsen), Daniel (Karlsbakk) og Robert (Undheim) for å nevne noen.

– Har laget fysikk til å stå i mot?

– Uten tvil.

– Hva er en realistisk målsetting?

– Vi skal etablere oss i Obosligaen, fastslår Rogvi Baldvinsson.

Han er på linje med trener Jan Halvor Halvorsen.

Mål: - Holde plassen

– Vi trenger ikke snakke om plassering, men overordnet er målet å holde plassen og stabilisere Bryne på dette nivået, sier treneren.

– Vi har et godt grunnspill, og på gode dager kan vi slå hvem som helst, også Aalesund som er naturlig opprykksfavoritt.

Bryne åpner sesongen mot to av favorittene, Aalesund lørdag og Ranheim på Bryne onsdag 19. mai. Deretter Strømmen borte og HamKam hjemme før det blir to ukers pause.

Vegard Aasen er skadet og blir ikke med til Aalesund.

Sannsynlig startoppstilling (4–3–3):

Igor Spiridonov - Josh Robson, Kristoffer Hay, Rogvi Baldvinsson, Pål Aamodt - Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland - Robert Undheim, Joacim Holtan, Meinhard Olsen.