Situasjonen for TIL og hovedtrener Gaute Helstrup gikk fra vondt vil verre med søndagens pinlige cup-exit mot Alta. En cup-exit som for øvrig også vil koste TIL rundt 100 000 i tapte inntekter, i følge daglig leder Øyvind Alapnes.

Separate møter med Helstrup og Andressen

Tirsdag var TIL-styret samt Alapnes i møte med både hovedtrener Gaute Helstrup og Team manager Lars Petter Andressen. iTromsø møtte TILs styreleder Stig Bjørklund på vei ut av Alfheim etter møtene.

– Som sagt tidligere så var dette et evalueringsmøte som lenge har vært bebudet. Så blir det selvsagt preget av den situasjonen vi er i. Tabellen lyver ikke, og vi har en utfordring sportslig. Tapet mot Alta gjorde det heller ikke lettere, sier Bjørklund, som likevel sier at Gaute Helstrups posisjon som TIL-trener ikke har endret seg.

– Per i dag er ikke Gaute sin posisjon et tema. Vi må heller se hvordan vi kan bruke de sportslige ressursene på en måte som kan gi ny energi, sier Bjørklund, som sammen med Astrid Strandbu, styremedlem Lars Espejord og daglig leder Øyvind Alapnes, hadde seperate møter med Helstrup og Andressen.

– Små marginer

Hvorfor har dere fortsatt tillit til at Helstrup er riktig mann?

– Fordi vi tror det er små marginer som skal til for å snu dette. Det er ikke utelukkende Gaute sitt ansvar at vi er i denne situasjonen, og vi skal ikke glemme at han ledet oss til et opprykk med glans i fjorårssesongen, sier TILs styreleder, og legger til:

– Det må tas i betraktning at vi har hatt noen skader på sentrale spillere, som har gjort at yngre spillere har fått fått en tyngre bør på sine skuldre. Vi har ikke noe å utsette på hvordan Gaute utfører jobben sin, sier Bjørklund.

– Vi tror dette skal snu, legger styrelederen til før han setter seg inn i bilen på parkeringsplassen utenfor Alfheim stadion.

Gaute Helstrup sier følgende til iTromsø om møtet:

– Det var en fin prat om ståa og veien videre, sier TIL-treneren i en kort kommentar.