Helstrup etter cupfadesen: - Fortsetter vi som nå blir det flere tap fremover

Cupen ga ingen opptur for et TIL-lag totalt ute av form.

Gaute Helstrup ser betenkt ut under kampen mot Alta. Gaute Helstrup ser betenkt ut under kampen mot Alta. Foto: Karl Erik Steffensen

Alta-TIL 3–1 (2–1)

Gaute Helstrup og TIL er inne i en tøff periode etter seks kamper uten seier og nedrykkstrid i Eliteserien. Årets Norgesmesterskap blir heller ingen hyggelig distraksjon fra bunnstriden. Det sørget Alta for, etter å ha sendt TIL hodestups ut av cupen etter en 3–1-seier hjemme i Alta søndag.

– Akkurat nå er det tungt. Det er der vi er for øyeblikket, vi er ikke bedre enn det vi viser i 2 x 45 minutter i dag. Da får vi som fortjent og må bare gratulere Alta med seieren, sier Helstrup, som nok en gang måtte se laget sitt slippe inn tre svært lettkjøpte baklengsmål.

– For snille i boks

– Det er hakk i plata på alle tre. Vi klarer ikke ta ut mann i feltet, og de får komme til altfor enkle avslutninger. Det er det vi har konkludert med etter vårsesongen, at det er for snilt i boks. Det handler ikke om enkeltspillere, vi er 15 mann og et team rundt som er involvert i dag, sier TIL-treneren, som til neste kamp vil ha den duellsterke nysigneringen Christophe Psyche tilgjengelig.

Vil han kunne hjelpe dere i den delen av spillet?

– Ja, han har noen egenskaper der. Men hver og en må gå i seg selv, meg selv inkludert, og det vil nok gå noen uker før han er helt klar, sier 45-åringen.

Espejord tilbake

Et av få lyspunkt å ta med seg fra kampen var at Runar Espejord fikk en halcvtime på banen. Spissen fikk en kjempemulighet til å utligne til 2–2, like før Alta satt inn 3–1.

– Runar har noen fine bevegelser i bakrom. Det er bra å få han i gang og at han ikke har smerter. Han er en målscorer, sier Helstrup.

Er det mulig å se det slik at en cup-exit i det minste gir en mindre tøft kampprogram i serien?

– Slik klarer jeg ikke se det. Det er tungt nå. Det er helt sikkert flere Eliteserie-lahg som vil gå på smeller, og så er det litt klassisk at det er som har tapt mye i serien som ryker. Vi må bare erkjenne at for øyeblikket så er vi ikke så bra som vi har ambisjoner om å være, og fortsetter vi som nå så blir det flere tap fremover, sier Helstrup, som må belage seg på en mange timers lang busstur hjem til Tromsø.

– Det handlet først og fremst om at var få ledige billetter, avslutter Gaute Helstrup.