Sandnes Ulf - Start 1–2.

– Utrolig skuffende, jeg måtte gå noen runder med meg selv utpå gresset etter at dommeren blåste av, sier Espen Hammer Berger til Aftenbladet med tapet noen minutter på avstand.

Midtstopperen var ikke bare motivert på lagets vegne, han skulle så gjerne vunnet også av personlige grunner.

– Jeg var jo i Start før jeg kom hit. Det er ekstra artig å vinne mot en tidligere klubb, og i dag var vi så gode før pause at dette skulle vært kjørt da vi gikk til pause, forklarer Hammer Berger.

Strålte i 45 minutter

Trønderen har mye rett i det, for det vi så av Sandnes Ulf de første 45 minuttene er kanskje det beste laget har prestert under ledelse av trener Steffen Landro.

De lyseblå fløy ut av startblokkene, vant alle dueller, første og andreball, fant en perfekt balanse mellom knallhardt, høyt press og hvile med ballen i laget.

Spilte med autoritet

Start lignet smågutter som lot seg diktere i alle retninger, Sandnes Ulf spilte med autoritet.

Hammer Berger dirigerte bakfra, Hadzic, Hummelvoll-Nunez og Ekeland kombinerte og skar gjennom Start-forsvaret med jevne mellomrom. Ekeland så ut som han har gjort hele våren, en målfarlig midtbanespiller.

På kantene fungere Mohr Jónsson og Pålerud, ved ett tilfelle fant færøyingen Ekeland akkurat som han gjorde da siddisen scoret så nydelig i treningskampen mot Bryne.

Forskjellen var at et i første omgang tamt Start-lag hadde banens beste mellom stengene.

Michael Baidoo debuterte for Sandnes Ulf. Ghaneseren vil bli en viktig spiller, her i duell Kristoffer Tønnessen. Foto: Fredrik Refvem

Jonas Deumeland tok skuddet fra Ekeland, og han tok alt ellers unntatt ledermålet. Flott det også.

Erlend Hustad gjorde det kom hit for, avsluttet nydelig fra Hummelvoll-Nuez i mål. Ledelse, fortjent. Bingaker kunne gjerne øket, burde øket.

– Kjipt

– Vi kjørte hele 1. omgang, var veldig fornøyd, så fikk de straffe rett før pause. Kjipt, vi følte vi skulle ledet med to, minst, sier Hammer Berger.

– Uavgjort var ekstremt tungt for oss til pause, tilføyer trener Steffen Landro.

Straffen til Start kom for øvrig etter ubesluttsomhet og gjentakende press etter corner, og uroen rundt to, tre hjørnespark var det eneste Start hadde. Og det eneste som minnet om mindre gode prestasjoner fra forrige sesong.

– Start la om til en mer enkel spillestil og dro ned tempoet etter pause, vi ble felt av et voksent lag, vurderer Landro.

Baidoo debuterte, det hjalp ikke

Sandnes Ulf klarte aldri komme ovenpå etter pause, fikk i styre, skapte få sjanser, men lot Start slippe til i større grad. Det vil si: Start ble bedre og bedre og viste hvorfor de i høyeste grad er en av opprykkskandidatene.

Vinnermålet kom etter en utsøkt kontring og meget god dømming. Pipeblåser Higraff brukte fordelsparagrafen helt perfekt, Eman Markovic, ev av banens beste, fant innbytter Henrik Robstad som satte inn 2–1.

Steffen Landro lot Horenus Tadesse og Michael Baidoo få den siste halvtimen, Effiom Maxwell, Chris Selveland og Sander Ringberg klarte heller ikke gjøre noen forskjell da de kom inn.

– Det ender surt, men gledelig å se kor gode vi var i store deler av kampen. Vi bygger videre på det, sier Landro.

Borte mot Fredrikstad

Allerede torsdag er det bortekamp mot Fredrikstad.

– Vi møter et lag som har stor selvtillit (vant 3–2 borte mot Åsane), presser høyt og gir bakrom. Det kan vi utnytte, sier Landro.

– Selv om vi tapte, var det gøy å kjenne at var virkelig gode. Det tar vi med oss, og det er viktig å ta poeng tidlig, påpeker Espen Hammer Berger.