Det forteller daglig leder av Sandnes Ulf Toppfotball, Tom Rune Espedal, til Aftenbladet.

Tidligere onsdag på overgangsvinduets siste dag hentet Sandnes Ulf Horenus Tadesse for andre gang fra Kristiansund, nå med opsjon på kjøp om Tadesse lykkes i lyseblått.

Ingen for Grødem

– Verken Tadesse eller Baidoo er kjøpt som direkte erstatter for Magnus Grødem, men jeg tror Baidoo er klar til å gå rett inn i rollen som venstre indreløper, sier Espedal.

Snart 22 år gamle Baidoo spilte for Ghanas U20-landslag i African Cup of Nations så sent som i 2019. I 2020 spilte han 26 kamper og scoret fire ganger i serien for Jerv.

Han kom til Grimstad fra FC Midtjylland på lån midtveis ut i 2019. I vinter ble han kjøpt og tegnet kontrakt ut 2022. Han var verdsatt til 150.000 Euro, rundt 1,5 millioner kroner.

Her er Baidoo i kamp med Kent-Are Antonsen under Jervs kamp mot Tromsø i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Sandnes Ulf har kjøpt midtbanespilleren ut av kontrakten, og selv om Espedal ikke vil si noe om kjøpesummen, er det all grunn til å anta at den ikke er mindre enn det Jerv måtte betale.

Investorer er med

De lyseblå solgte som kjent sin ener, Magnus Retsius Grødem, til Molde forrige uke for en sum rundt fire millioner kroner.

Investorer som var med og finansierte Grødems overgang fra Vejle, hadde rett på en andel av overgangssummen. De er med videre og har gjort det mulig for de lyseblå kjøpe fri Michael Baidoo.

Ghaneseren var en av FK Jervs beste spillere i en særdeles internasjonal tropp der ni nasjoner er representert.

– Har jobbet lenge med Baidoo

– Vi har forhandlet lenge med Jerv for å få til dette. Vi har spilt mot ham flere ganger, og har opplevd ham som en spiller vi svært gjerne ville ha. Derfor var det fint at vi klarte å sluttforhandle for overgangsvinduet stengte, sier Tom Rune Espedal som er både klubbsjef og sportssjef.

Midtbanespilleren Baidoo kom fra Vision FC i Ghana til akademiet hos FC Midtjylland i 2017. Sesongen 2018/19 var han lånt ut til FC Fredricia.

FC Midtjylland har vært Danmarks beste klubb de tre, fire siste sesongene og har en rekke talenter i sitt akademi. Utlån er helt vanlig, men Sandnes Ulf tror at Baidoo kan utvikle seg så mye at han blir interessant for større klubber. Men først skal han bidra til at de lyseblå returnerer til eliteserien.

PS: Michael Baidoo viste fram på en fordelaktig måte i treningskamper nylig både da Jerv slo Sandnes Ulf og da Bryne slo Jerv.