«Katastrofe» og «en stor smell». Det er dommen fra spanske medier.

Nei, de snakker ikke om et eventuelt spansk tap søndag kveld, men at Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kanskje ikke blir å se i Tyskland neste år.

Mens Norge må vinne for å ha håp om direkte kvalifisering, kan Spania sikre seg EM-billett med seier. Nå er det norsk stjernefeber i spanske aviser.

«Los AntiHaaland» pryder storavisen Marcas papirforside søndag.

ANTIHAALAND: Slik er papirforsiden til Marca samme dag som Norge-Spania. Foto: Marca søndag 15. oktober

En slags oversettelse kan være «Haaland-bekjemperne» på norsk.

Samme avis har også en sak på at Norge ikke lenger er kun en vinternasjon, men at landet også herjer i verdens største sporter. Det eneste som henger igjen, ifølge Marca, er det norske landslaget.

Avisen Mundo Deportivo kommer med en klar og tydelig dom:

«Det vil uten tvil være en stor smell for et lag som har en av de beste målscorerne (Erling Haaland) og spillere med strålende kvaliteter som Martin Ødegaard», skriver avisen og henviser til at Norge er i en god posisjon til å havne utenfor et mesterskap – nok en gang.

«Det vil ikke være enkelt for det spanske landslaget å ta tre poeng».

Mundo Deportivo (og flere) er selvfølgelig også innom superstjernen Erling Braut Haaland:

«Haaland har allerede sett 2022-VM hjemmefra – og å se ham ikke være med til Tyskland vil være en ny katastrofe».

Nylig mente landslagssjef Ståle Solbakken at det ikke ville være en «fiasko» om Norge ikke kom til EM. I VGTVs studio var tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal klokkeklar på at det motsatte.

UROMOMENT: Erling Braut Haaland scoret to mål mot Kypros torsdag. Han har nå scoret 27 mål og jakter Jørgen Juves målrekord på landslaget. Den er på 33 mål. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

De siste dagene har en rekke resultater gått imot Norge og svekket playoffsjansene ytterligere. Det gjør søndagens kamp om mulig enda viktigere.

Spanias nest største sportsbilag AS har hatt en lengre prat med spanjolen Manu Hervás. Han har en fortid som juniortrener i Viking og manager i Raufoss.

Han sier at det norske 0–3-tapet i Spania svei fordi «Norge spilte bra». Da spilte Norge uten en skadet Haaland.

– Hans tilstedeværelse vil endre alt, mener treneren.

– Haaland trenger ikke 20 sjanser for å score mål.

Norge hadde seks skuddforsøk og bommet på to store sjanser da laget utrolig nok ikke maktet å score på det spanske laget i det motsatte oppgjøret.

– Selv om Norge spiller på hjemmebane, så er Spania favoritter. Det betyr ikke at de kommer til å vinne – langt ifra. Nordmennene kan straffe dem, sier Hervás.

VG får opplyst at det er akkreditert 36 skrivende journalister og fire fotografer fra Spania. Det er det høyeste antallet fra bortefølget siden Norge tapte 0–3 for Tyskland i 2016, ifølge NFF.