ROSENBORG-VIKING 5–0

– Det var godt å få noen minutter på banen og være tilbake. Jeg har ventet lenge på dette, sier Zlatko Tripic til Aftenbladet etter 0–5-tapet for Rosenborg på Lerkendal.

Han fikk 27 minutter som innbytter i sin comebackkamp. Han viste glimt av det Viking-fansen elsker ham for. Men publikumsfavoritten klarte ikke å forhindre et sviende nederlag.

Rosenborg var best i alt, Viking ble ydmyket og var egentlig ikke i nærheten av å få med seg noe som helst.

Billige baklengsmål, mangel på eget spill og personlige feil preget de mørkeblå.

– Altfor dårlig

– Dette var altfor dårlig. Et unødvendig tap. Alle må gå i seg selv, både som enkeltspillere og som lag. Vi hadde en fantastisk mulighet til å få med oss noe herfra, vi hadde en god plan. Men i stedet var Rosenborg best i alt, sier Tripic.

Han sto selv bak Vikings eneste målsjanse da han like før slutt dro vei et skudd som RBK-keeper André Hansen fikk slått over. Ellers var det et bedrøvelig Viking-lag.

– Det ble en kollektiv kollaps. Vi gjorde enkle feil som førte til baklengsmål. Dårlige klareringer, vi var ikke på annenballen. Slik kan vi ikke opptre. Gir du Rosenborg lillefingeren her på Lerkendal, ja, da tar de alt de kan.

– Hva får dette tapet å si for selvtilliten i Viking?

– Vi mister ikke troen. Dette var én kamp. Det kan ikke være sånn at vi er skyhøyt oppe etter én seier og helt på bunn etter ett tap. Slik fungerer det ikke. Heldigvis kommer det kamp igjen på søndag, sier Tripic.

Dette var altfor dårlig. Et unødvendig tap, sier Zlatko Tripic om femmålstapet i Trondheim. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Lærepenge

Da venter Tromsø. Som kom tilbake og klarte 3–3 hjemme mot Molde torsdag kveld.

– Vi fikk oss en lærepenge. Nå vet vi hvor nivået hos de beste lagene er, sier Tripic.

Viking-trener Morten Jensen var naturlig nok særdeles skuffet etter braknederlaget. De kom til Trondheim med høy selvtillit, hevet hode – og sterke i troen på at de kunne få til noe der oppe.

I stedet ble det menn mot gutter, buklanding og en nedsabling Jensen ikke så ville komme.

– Nei, jeg gjorde egentlig ikke det. Vi holdt nullen mot FKH og så ok ut defensivt mot Brann. Vi hadde en god plan, tro på at vi kunne få til noe og skulle være bunnsolide bak. Vi skulle heller ikke gi RBK brudd, sier Jensen.

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim fikk det tøft i møte med Åge Hareides Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

– Lei oss

– Så blir det tvert om. Usikkerheten bredte seg kjapt i hele laget. Vi så ukomfortable ut. Spillere ble feige og sto ikke opp for hverandre, legger Jensen til.

– Hva synes du om det, det er jo disse egenskapene som har kjennetegnet Viking de siste sesongene?

– Ja, nå fikk vi en motsatt reaksjon som vi ikke har sett på lenge. Det skuffer. Vi er veldig lei oss alle sammen, svarer Jensen.

– Var dere for høyt oppe etter 4–0 mot FKH i generalprøven og 3–1 mot Brann?

– Det er ikke alltid vi har dratt til Lerkendal med samme tro som i dag, men jeg mener ikke at vi for høyt oppe, svarer Vikings trener.

Det er en fattig trøst, men allerede søndag venter neste seriekamp. Da kommer Tromsø til SR-Bank Arena.

– Starter Zlatko Tripic mot Tromsø?

– Jeg kan ikke svare på det nå. Vi hadde en plan før RBK-kampen, men må gjerne gjøre om på den etter denne kampen. Det er for tidlig å svare på, sier Jensen.

Han legger også til at hverken Yann-Erik de Lanlay eller Zlatko Tripic var klare for å spille mer enn 30 minutter mot Rosenborg.

Kampfakta

Rosenborg-Viking 5–0 (2–0)

Eliteserien, 2. serierunde

Lerkendal stadion, 600 tilskuere

Sjanser: 6–1

Mål: 1–0 Markus Henriksen (25), 2–0 Stefano Vecchia (45), 3–0 Holmar Eyjolfsson (58), 4–0 Kristoffer Zachariassen (71), 5–0 Guillermo Molins (74).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding TIL

Gult kort: Dino Islamovic, RBK, Joe Bell, Kristoffer Løkberg, Viking

Rosenborg (4–3–3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Holmar Eyjolfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Kristoffer Zachariassen, Markus Henriksen (Carlo Holse fra 33), Vebjørn Hoff – Emil Konradsen Ceide (Edvard Tagseth fra 88), Dino Islamovic (Guillermo Molins fra 46), Stefano Vecchia (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 79).

Viking (4–2–3–1): Iven Austbø – Sondre Bjørshol (Herman Haugen fra 63), Runar Hove, Viljar Vevatne – Kristoffer Løkberg, Joe Bell (Yann-Erik de Lanlay fra 63) – Fredrik Torsteinbø, Samuel Fridjonsson (Harald Nilsen Tangen fra 27), Kevin Kabran (Zlatko Tripic fra 63) – Veton Berisha (Shayne Pattynama fra 77).