ROSENBORG - VIKING 5–0

Viking-trenerne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen valgte å stille med det samme laget som slo Brann 3–1 i serieåpningen.

Det var heller ingen grunn til å gjøre endringer etter at elleveren spilte på seg selvtillit i det oppgjøret - selv om Zlatko Tripic testet seg ut av karantene i 12. time og var med til Trondheim - og Yann-Erik de Lanlay var friskmeldt og klar.

Her er Aftenbladets spillerbørs fra oppgjøret hvor Viking kom ned på jorden med et brak og fikk så hatten passet på Lerkendal.

• Iven Austbø, keeper: 2

Ser nok ikke utgangen på skuddet til Markus Henriksen, kunne nådd bort dersom han hadde hatt fri sikt. Er på 0–2-målet som triller inn i det lengste hjørnet. Bra redning på styringen fra Molins tidlig etter pause. På skogtur da han stormet ut i feltet bare for å se ballen bli headet i buen over ham til 0–3. Hadde noen gode redninger som hindret større tap, men til slutt ble det blytungt.

• Sondre Bjørshol, høyreback: 2

Bare glimtvis med framover, men så var det også ganske så annerledes motstand og forutsetninger i dette oppgjøret. Hadde ok kontroll på Vecchia i duellene langs krittet i periode, men svensken herjet etter hvert. Havnet på etterskudd og tapte duellen i feltet da RBK gikk opp til 3–0. Byttet ut etter 64 minutter.

• Henrik Heggheim, midtstopper: 3

Virket litt mer usikker defensivt enn vanlig. Stygg feil etter 35 minutter, men ryddet opp i egen feilpasning. Fikk i likhet med resten av forsvaret problemer da RBK klarte å kombinere fart og presisjon i angrepene. Ble overspilt da RBK gikk opp til 5–0 og ydmykelsen ble total i 2. omgang.

• Runar Hove, midtstopper: 2

Startet nølende og usikkert, var stadig på gyngende grunn både plasseringsmessig og med pasninger. Stor skyld i RBKs ledermål da han ga bort ballen like i forkant av Markus Henriksens scoring. Støtet ikke i forkant av hjemmelagets fjerde scoring og slapp Molins på 0–5. Var bra mot Brann, men skal kjempe for plassen sin når Pattynama er klar og Vevatne dermed frigjøres.

• Viljar Vevatne, venstreback: 3

Er ikke den som liker seg aller best mot kjappe og driblesterke spillere som Konradsen Ceide, hadde nok å stri med på sin side - uten at det førte til de store farlighetene. Svak kamp også av Vevatne. Det er nok bare et tidsspørsmål før han er tilbake som makker til Heggheim i midtforsvaret.

Fredrik Torsteinbø og Yann-Erik de Lanlay ser på RBK juble for femte gang. Foto: Fredrik Varfjell
  • Joe Bell, midtbane: 2

Seint inn i to taklinger og gult kort før sju minutter var spilt. Ikke ideelt. Klarte aldri å dominere eller være en offensiv trussel som mot langt svakere Brann. Forsvant mer eller mindre helt ut av kampen og ble byttet ut etter 64 minutter.

• Kristoffer Løkberg, midtbane: 3

Herlig brudd med påfølgende kontring tidlig, men ble skuslet bort. Hadde mer nok å henge fingrene i på midtbanen. Fikk lite til med ball. Gult kort etter kvarteret i 2. omgang. Ble i likhet med resten av laget hengene i tauene neste hele 2. omgangen.

• Fredrik Torsteinbø, høyrekant: 2

Fikk satt opp et par kombinasjoner offensivt, men måtte for det meste trø til defensivt før pause. Burde blitt flyttet inn bak Berisha da Fridjonsson måtte ut - samtidig som De Lanlay burde kommet inn på høyrekanten. Kom aldri skikkelig inn i en kamp hvor hjemmelaget etter hvert kjørte fullstendig over Viking.

Samuel Fridjonsson måtte gi seg etter 27 minutter med en smell i leggen, men det skal ikke være alvorlig. Foto: Fredrik Varfjell
  • Samuel Fridjonsson, offensiv midtbane: 3

Trodde han headet Viking i ledelsen etter 13 minutter, men dommeren blåste for et frispark sekundet før ballen lå i mål. Fikk et par knotter fra Even Hovland i leggen halvveis i 1. omgang, prøvde å fortsette, men måtte gi seg før halvtimen var spilt.

• Kevin Kabran, venstrekant: 2

Lagde et unødvendig frispark som kostet Viking ledelse etter 13 minutter. Klarte ikke å true, sette opp eller skjære innover for å true Rosenborg-forsvaret. Anonym før pause. Herlig driv da han satte opp Berisha like etter pause, men det ble med den ene involveringen. Nei, her var det ikke mye å rope hurra for.

Kevin Kabran hadde i likhet med resten av laget en svært tung kveld på Lerkendal. Foto: Fredrik Varfjell
  • Veton Berisha, spiss: 4

Kapteinen sløste med sjansene på Lerkendal i fjor, giret på å revansjere seg. Ble jagende mye på egenhånd, Viking ble presset såpass tilbake at det ble store avstander ned til resten av laget. Satte inn 1–2 etter 50 minutter, men avblåst for hårfin offside. Var på hugget og den som viste mest igjen, men kan med fordel være litt kaldere for å unngå offside.

INNBYTTERE:

Harald Nilsen Tangen (2) inn for Samuel Fridjonsson etter 27 minutter på stillingne 0–1. Kom ikke inn i kampen, ble for lett i duellene både framover og bakover.

Zlatko Tripic inn for Kevin Kabran etter 64 minutter. Langt fra gøy å gjøre comebacket på stillingen 0–3 og kampen over, men uansett viktig å få ham i gang. Var positiv og viste godt nivå de gangene han involverte seg offensivt.

Yann-Erik de Lanlay inn for Joe Bell etter 64 minutter. Kom inn på 0–3 da kampen var over.

Herman Haugen inn for Sondre Bjørshol etter 64 minutter. Det ble tungt.

Shayne Pattynama inn til debuten for Veton Berisha etter 77 minutter. Fikk løsnet et par skudd, men bare blåfis.