I et meget sterkt og jevnt startfelt viste 23-åringen hvilken enorm kapasitet han har. Han var nesten 10 sekunder foran beste landslagsløper i mål.

– Det er alltid gøy å vinne, og det er ekstra gøy å vinne når folk ikke forventer det, sier Andersen til VG.

Dette er ikke første gang Andersen sjokkerer verdenseliten. På Lillehammer i fjor tok han sin første verdenscupseier. Han gikk fem verdenscuprenn i fjor og ble aldri dårligere enn nummer ni. Han fikk likevel ingen landslagsplass.

– Det var en feilvurdering. Det var en skrell at han ikke får gå på landslaget. Han får bare fortsette å vinne så er det håp, sier Emil Iversen til VG.

Iversen står selv utenfor landslaget denne sesongen. Han ble nummer 17 på dagens renn, over halvminuttet bak Andersen i mål.

– Han er ikke en fyr som man legger merke til. Jeg legger merke til han øverst på resultatlista, så han er ikke en jeg kjenner godt, sier Iversen om 23-åringen.

Skiforbundet kuttet antall landslagsplasser fra 13 til 10 på herrelaget før sesongen.

– Han er god nok for elitelandslaget. Det ble kuttet ned på antall plasser og da er det brutalt. Men han er fortsatt ung, sier Krüger om mannen som slo han med nesten ti sekunder.

– Det er veldig hyggelig at folk unner meg det, sier Andersen om utspillene til Iversen og Krüger.

Krüger sammenligner Andersen med seg selv, en sammenligning dagens vinner tar med åpne armer.

– Hvis jeg blir halvparten så god som han så blir det bra, sier Andersen om sammenligningen.

PALLEN: Iver Tildheim Andersen (i midten) vant foran Hugo Lapalus (til venstre) og Jan Thomas Jenssen (til høyre). Foto: Geir Olsen / NTB

Eirik Myhr Nossum sier han gjerne skulle tilbudt Andersen en landslagsplass.

– Jeg hadde ikke flere plasser. Skulle gjerne hatt flere. Han er god nok, ikke noe tvil om det, sier landslagstreneren til VG.

– Når får han sjansen i verdenscupen i år?

– Det blir nok relativt kjapt. Han kan ikke gjøre mer enn den søknaden han sendte nå.

Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Håvard Solås Taugbøl fikk påvist koronasmitte i forkant av årets Beito-renn og deltok dermed ikke.