Sandnes Ulf - Raufoss 1–1.

Som så mange ganger før denne sesongen slapp Sandnes Ulf motstanderen til med scoring da alt så svært så lyst ut.

Det førte til et nytt, sviende poengtap og 1–1 på Øster Hus Arena mot Raufoss. Laget fra Toten var borte vekk den første omgangen, men ga seg aldri og presset så godt som konstrant de siste 30 minuttene.

Kontroversiell scoring

Utligningen kom på kontroversielt vis, hele åtte minutter på overtid. Dommerne viste seks minutter tillegg, men Steinar Hauge gjorde ingen tegn til å blåse, Sandnes Ulf skiftet to spillere i overtiden, derfor mer tid, og typisk nok fikk Raufoss corner og scoret.

Som om ikke det var nok, fikk Fredrik Mani Pålerud rødt kort etter at kampen var slutt.

En vanvittig nedtur innrømmer banens beste, Sandnes Ulfs keeper, Aslak Falch.

Falch: - Typisk oss

– Det hjelper ikke å spille bra én omgang når vi presterer sånn på dødball. Baklengs etter slike situasjoner er typisk oss denne sesongen, sier keeperen til Aftenbladet.

– Raufoss fikk sette hodet på ballen flere ganger etter dødballer, det må være mulig å knekke den koden, det må være mulig å bruke fysikk, tilføyer han.

– Vi ble presset lave etter pause akkurat som mot Sogndal sist, men vi kommer tilbake. Det sitter en gjeng gode spillere i garderoben, vi vet at vi er gode, vi må sørge for å holde i 90 minutter og få ut noen trepoengere, understreker Aslak Falch.

Trener Steffen Landro var naturlig nok lei seg etter to tapte poeng.

– Som du har påpekt, vi trenger noen kamper uten baklengs. Aldri har vi vært nærmere, vi var vanvittig nære. Men dette var to tapte poeng, soleklart, sier strilen når vi møter ham etter kampslutt.

Landro påpeker som Falch at kampen skulle vært kjørt før pause.

– Vi ødelegger for oss selv

– Vi hadde noen enorme muligheter til å avgjøre også etter pause, vi kontret og kom alene tre mot to, fire mot to, men vi er ikke presise nok, derfor forsvinner sjansene, mener Steffen Landro.

Ingen skal være i tvil om at presset øker på treneren og laget. Sandnes Ulf har satset og rigget for opprykk. Etter fem runder står laget med fem poeng, det er sju poeng opp til Åsane på andreplass som gir direkte opprykk.

– Vi har fått en sånn type start på sesongen der det meste går stang ut, men vi vet at det vil snu, sier Steffen Landro.

Gleden var enorm da Erlend Hustad scoret på straffespark, Michael Baidoo, Horenus Tadesse og Mathias Bringaker gratulerer. Foto: Jarle Aasland

Kleppa kunne smile

Midt i flokken av deppa Sandnes-spillere fant vi en Stavanger-gutt med smil i hele ansiktet.

– Helst skulle vi hatt tre poeng, sier Herman Kleppa til Aftenbladet. Den tidligere Viking, Sandnes Ulf og EIK-spilleren var en av Raufoss sine beste som han har vært i hele sesongen.

– Vi kriger, vi er utrolig godt trent, vi vet at vi står kampene i 90 minutter, og vi skaper mye, og når det blir Hawaii fotball som i dag, passer det oss veldig bra, forklarer snart 25 år gamle Kleppa.

Han trives utmerket på Toten, var tøft i 25 minus i vinter, men nå er det bra. Dessuten har han fått med seg at tidligere vikingspillere Lasse Berg Johnsen gikk til Raufoss og ble solgt til Randers i Danmark.

– Jeg føler meg ennå som en ung spiller, og Raufoss henter inn for å utvikle og selge videre, så kanskje, sier kantspilleren, fortsatt med et smil på lur.

Det meste så lyst ut

Sandnes Ulfs Erlend Hustad scoret på straffe og ga laget ledelsen seks minutter før første omgang var over, en meget fortjent ledelse etter massevis av fremragende spill og en hel haug store målsjanser.

Men la det være sagt, Raufoss bet fra seg, for midt i Sandnes Ulfs aller beste perioder, slo laget fra ammunisjonsbyen kontra som den reneste kobraslangen.

Det sier mye at keeper Aslak Falch var en av hjemmelagets aller beste, Falch presterte to gedigne redninger, den siste i det 26. minutt da han fistet ballen til corner etter heading av Mame Mor Ndiaye.

Der Raufoss presterte tre store sjanser, sto Sandnes Ulf med ikke mindre enn sju. Utrolig at ikke Hustad, Mathias Bringaker og Michael Baidoo fikk uttelling.

Pauseresultatet etter morsomme 45 minutter burde vært noe sånt som 3–1, i stedet var alt åpent før andre omgang startet, og publikum på Øster Hus Arena satt med en viss skepsis, de hadde så mange ganger før sett laget sitt gi fra seg mål og ledelse.

Spørsmålet var om det endelig kunne holde inn med en null i baklengsprotokollen.

Det holdt i 90 pluss 7 minutter, men som nevnt innledningsvis: Raufoss fikk kjøre kampen som de ville, særlig de siste 30 minuttene pluss tilleggstiden. Hadde det ikke vært for en glimrende Aslak Falch, ville det gått galt ganske fort.

Må ta poeng på to bortekamper

Sandnes Ulf maktet aldri å holde på ballen, klarerte i hytt og pine uten tro på seg selv. Selv om anledningen bød seg til å score, så det temmelig hjelpeløst ut, heller ikke i de situasjonene trodde spillerne på seg selv. Gode sjanser ble skuslet bort.

Nå venter bortekamper mot StjørdalsBlink og Åsane, tøft nok, og blir det ikke minst fire poeng der, øker presset ytterligere på Øster Hus Arena.