– Det var veldig trist, jeg kunne ikke dra hjem på grunn av innreisereglene i Norge, men jeg snakker med far og søsknene mine hver eneste dag, forteller 22-åringen lavmælt til Aftenbladet.

Lavmælt er han forresten hele tiden, utenfor banen, på banen er han engasjert og lar føttene snakke.

Sandnes Ulf hentet Michael Baidoo fra Jerv på overgangsvinduets siste dag og har store forventninger til millionkjøpet. Det har Baidoo selv også. Han var en av Obosligaens aller beste i fjor.

– Hvorfor valgte du å gå fra en klubb i Obosligaen til en annen?

– Sandnes Ulf har en fortid i eliten med et klart mål om å komme tilbake. Klubben har alt som skal til, mye penger, gode spiller og flott stadion, begrunner den offensive midtbanespilleren.

Ghanas stolte tradisjoner

Han kommer fra Ghana, et land med stolte fotballtradisjoner, et land på den såkalte gullkysten i Vest-Afrika, et land som har fostret stjerner som Abedi Pele, Afrikas beste i 1991,92 og 93 og far til Andrew og Jordan Ayew, Michael Essien, Tony Yeboa og den franske verdensmesteren Marcel Desailly.

Michael Baidoo er oppvokst i hovedstaden Accra på kysten ut mot Guineabukten. Han har spilt fotball siden han kunne stå på sin egne, små bein.

– Fotballbanen til Vision FC lå bare 30 sekunder fra hjemmet mitt, forklarer han.

– Der spilte jeg organisert fra jeg var ti år til jeg som 18-åring reiste til Danmark. Jeg var innom Nederland og FC København før jeg signerte kontrakt med FC Midtjylland som er et veldig bra akademi for unge spillere, sier Baidoo.

Han fikk proffkontrakt som 19-åring, men ble først lånt ut til Fredricia og deretter Jerv for å få spilletid.

Utlånt for å få spilletid

– Som ung spiller er det viktig å få spilletid og få vise seg for større klubber. Da kontrakten med FC Midtjylland gikk ut, signerte jeg permanent for Jerv, og har tatt et nytt skritt i karrieren med Sandnes Ulf, tenker 22-åringen.

Han håper at det skal føre til elitespill i Norge.

– Og kanskje kommer jeg ut i Europa, sier han med et godt smil.

Michael Baidoo er godt kjent med sine landsmenns bravader på landslaget og rundt om i forskjellige europeiske klubber.

– Som en ung spiller er det godt å ha forbilder å se opp til og lære av. Jeg ønsker å bli så godt at jeg gjør meg selv og landet mitt stolt, sier Michael Baidoo.

Banens beste mot Fredrikstad

Han viste seg så vidt frem mot Start, fikk andre omgang mot Fredrikstad og var banens beste. Mot Ull/Kisa onsdag kveld, starter han.

Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, er sikker på at klubben har skutt gullfuglen.

– Baidoo kribler etter å få starte, nå er kan klar. Han er en spiller med x-faktor, en som flytter beina fort, er driblesterk og har et tungt skudd. Dessuten løper han mest av alle, roser Landro.

– Nå vi bare lære ham litt bedre å kjenne, og han oss. Vi dyrker ham som ren, offensiv midtbanespiller og mener han skal score mange flere ganger enn de seks han satte for Jerv i fjor, sier treneren.

Baidoo sier det tar litt tid å bli kjent.

– Etter hver kamp ser jeg på hva som kan bli bedre, jeg må forstå mine medspillere, sier han.

Sandnes Ulf har spilt to gode omganger og står med null poeng før hjemmemøtet med Ull/Kisa.

– Vi ser alvoret

Treneren er fornøyd med prestasjonene, men definitivt ikke med null poeng.

– La det ikke være tvil. Vi ser alvoret i at vi står med null poeng, men vi ser også at vi er på gang med noe som kan gjøre byen og laget stolt.

Ståle Sæthre og Johannes Hummelvoll-Nunez er småskadet.

Sannsynlig lag: Aslak Falch - Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem - Fredrik Mani Pålerud, Jostein Ekeland, Adnan Hadzic, Michael Baidoo, Ári Mohr Jónsson - Erlend Hustad, Mathias Bringaker.