– Det er jo nesten 50 prosent som svarer dette. Og hele 60 prosent i Romsdal. At Romsdal er det fogderiet, eller den delen av fylket, som aller sterkest vil beholde Møre og Romsdal er naturlig. At man ser mer sørover i sør og nordover i nord er som forventet. Men også på Nordmøre ser vi at flest av de spurte ønsker et samlet Møre og Romsdal, sier Aasen.

– Overrasker det deg?

– Tja – egentlig ikke. Men at tallene var så store – og at det er flere som vil ha fylket samlet enn at hele fylket går nordover – kanskje. Men jeg er ikke overrasket over at det er flere på Nordmøre som ønsker at de går nordover og at resten av fylket så å si kan gå dit de vil, sier fylkesordføreren.

– Romsdalingene er mest for fylket – hva tror du er årsaka?

– Jeg tror ikke romsdalingen føler seg verken som trønder eller vestlending. De er de tydeligste Møre og Romsdalingene, sier Aasen.

Men han poengterer at det i alle de tre fogderiene er flest som svarer at de ønsker å beholde fylket samlet.

– Synes du tallene gir grunn til å glede seg?

– Ja. Det understøtter det som fylkestinget også har sagt – nemlig at Møre og Romsdal er et for godt fungerende fylke til at man skal splitte det opp i ulike deler, sier Aasen.

– Er tidspunktet for regionreformen dårlig?

– Ja, sjølsagt er det et dårlig tidspunkt. Folk er ikke opptatt av regionreform i det hele tatt. Midt i kommunereformen kommer en regionreform uten innhold. Den detter fullstendig mellom to stoler. Og med bakgrunn i at regionene heller ikke har fått nye oppgaver er dette helt uinteressant – og kun rein sentralisering, mener Aasen.

– Men 43 prosent sier likevel at de mener fylket bør bli en del av en annen region eller splittes. Er ikke det et høgt tall?

– Nei, det synes jeg ikke. Sjukehusstriden har nørt opp under avstanden mellom Romsdal og Nordmøre – så med det som bakgrunn er ikke dette dramatiske tall. Sjukehusstriden har vært med på å splitte fylket vårt, sier Aasen.

– Stemmer fra Nordmøre mener det mangler et alternativ i undersøkelsen – nemlig at kun Nordmøre går nordover. Hva tenker du om det?

– Det har vi hørt før fra Nordmøre – at vi vil til Trøndelag, men vi vil ikke ha med Romsdal. Vel – de om det, sier fylkesordføreren.