Fra årsskiftet ble borgerlige vielser overført fra sorenskriveren på Fylkeshuset til ordføreren i den aktuelle kommunen. I Fræna ble den første vielsen gjennomørt fredag, og Tove Henøen ledet seremonien.

– Det var helt greit med nervene på forhånd. Jeg ønsker jo at det skal bli et spesielt øyeblikk for brudeparet, og følte absolutt på stemningen, sier Henøen til Rbnett.

– Begge sa ja, og alt gikk helt fint, forteller en glad ordfører.

– Var det mange til stede?

– Nei. Det var bare brudeparet og barna deres. Ellers var det helt hemmelig til vielsen var over, da delte de nyheten med omverdenen, sier Henøen.

Fast tilhold på Ergan

Seremonien fant sted på Ergan kystfort i Bud.

– Det var veldig flott å ha det på Ergan, med fin belysning og god atmosfære. Vi har gjort avtale med Romsdalsmuseet om å ha fast tilhold der ute, siden alternativet vårt var kommunestyresalen, og den er veldig steril og lite koselig til et slikt formål, forteller ordføreren.

– Den neste vielsen kommer allerede kommende fredag. Så tror jeg det har pleid å være 7-8 borgerlige vielser med par fra Fræna, men jeg håper kanskje at noen flere vil gjøre det nå som de kan gjøre det i sin egen kommune, og ikke behøver å dra til fylkeshuset i Molde, sier Henøen.

– Det var i alle fall en høgtidelig og fin opplevelse, og langt i fra den verste oppgaven man kan ha som ordfører, sier Henøen, og gleder seg allerede til neste vielse.