Sandnes Ulf - Ullensaker/Kisa 2–1.

– Vi er alt bakpå i forhold til ambisjonene. Uten tre poeng ville det vært ekstremt tungt, innrømmer en lettet trener, Steffen Landro, overfor Aftenbladet.

– Utrolig deilig, en lettelse, godt å komme i gang, fortsetter banens ener, stopper Torbjørn Lysaker Heggem.

– Endelig bikker vi en kamp vår vei. vi viser karakter når vi kommer igjen og vinner etter at de har utlignet, følger straffeskytter og matchvinner Espen Hammer Berger opp.

Fortjent, men med mangler

Treneren og de to stopperne påpeker som de fleste som opplevde oppgjøret på Øster Hus Arena, at seieren var fullt fortjent, samtidig skjuler de ikke at laget fortsatt viser mangler som må ordnes om de lyseblå skal bli en reell utfordrer til opprykk.

– Vi møtte et lag som er vanskelig å bryte ned, men fikk tross alt ganske mange sjanser uten å utnytte nok. Der har vi en utfordring, vi må drepe kampen, sier Espen Hammer Berger og forteller at han så på keeper før han skjøt fra merket.

– Keeperen sto lenge, derfor bestemte jeg meg for skyte hardt uten å finte, sier han.

Lysaker Heggem løste floken

Sandnes Ulf førte mesteparten av kampen, men der det gikk litt seint, der presset ikke var tøft nok, og der det ikke ble skapt overtall før pause, endret mye seg til det bedre da banens beste, stopper Torbjørn Lysaker Heggem, tok ansvar og ble ballfører.

– Vi måtte gå med hele laget, det var ikke bare meg, sier Lysaker Heggem kledelig beskjeden.

– Nøkkelen var å være tålmodig, vi måtte gå med hele laget når vi fikk sjansen. Etter at Kisa utlignet, viser vi lagmoral og samhold, noe av det bygger i klubben, forklarer 22-åringen fra Trondheim.

Langt inn i overtiden blir Ári Mohr Jónsson løpt i bakken, dommer Misha Kellerhals peker korrekt på straffemerket. Foto: Jan Inge Haga

Trener Steffen Landro forteller

Første omgang foregikk akkurat som alle hadde tenkt seg, et Ullensaker/Kisa som brukte ballen i laget uansett hvor på banen, ofte med utrolig arroganse og naivitet inne i egen 16-meter, for ikke å si i egen femmeter.

Sjelden farlig

Men hva gjorde vel det, for Sandnes Ulf var ikke i stand til å straffe Åsane look a like laget fra Jessheim. Bare en eneste gang ble det virkelig farlig etter godt press, minuttet før pause, da skulle til gjengjeld Mathias Bringaker satte ballen i mål.

En glimrende prestasjon av rutinerte Stefan Hagerup i Kisa-målet nektet uttelling.

Ellers må vi tilbake til det åttende minutt for å finne den største muligheten, nykommeren fra Jerv, Michael Baidoo, satte ballen i stolpen. Det var litt uflaks.

Uflaks ble til falks åtte minutter før pause da Kisa headet i tverrliggeren. Keeper Aslak Falch hadde ordnet solid opp i et par tidligere muligheter, men den ballen var han ikke i nærheten av.

Sandnes Ulf kom ut av omgangen med fire målsjanser, men gjestene hadde jammen meg to, de og.

Nervøst i pausen

Det er naturlig å anta at det var nervøst i Sandnes-garderoben undre pausepraten. De lyseblå hadde ikke råd til å gå av for tredje kamp på rad med null poeng, heller ikke ett ville være godt nok.

Og sant å si, prestasjonen før pause var langt unna det trener Landro skal bli noe som gjør laget og byen stolt.

Det ble bedre i andre omgang, Sandnes Ulf dominerte voldsomt, men det tok over halve omgangen før Erlend Hustad avsluttet et strøkent angrep til ledelse 1–0.

Den Brann-utlånte fra Molde har gjort jobben i lyseblått, tre mål til nå, alle Sandnes sine hittil.

Og for å ha sagt det, like etter 1–0, haglet sjansene, men verken Ekeland, Bringaker eller Baidoo avsluttet med kvalitet.

Derfor var det ikke overraskende at Ull/Kisa utlignet sånn det ofte er når du ikke makter å avgjøre med store sjanser.

Denne gangen ordnet det seg da Ári Mohr Jónsson ga bånn gass og ble løpt ned på overtid. Nevnte Hammer Berger gjorde ingen feil. Derfor kan Sandnes Ulf dra til Sogndal med litt større selvtillit.