THK- Bjørndal 13–12

THK- Halsen 9–43

Tromsø Håndballklubb sitt J16-lag skulle søndag forsøke å kvalifisere seg for det nasjonale seriespillet på deres alderstrinn. Det klarte de også, etter en nervepirrende 13–12-seier i den første kampen mot Bjørndal.

Sluttspurt sikret seier

THK-jentene lå under store deler av oppgjøret, men en sterk sluttspurt sikret seieren for hjemmelaget. Etter at Bjørndal senere på dagen tapte mot suverene Halsen, var THK klar for den såkalte Bringserien allerede før oppgjøret mot nettopp Halsen.

I den kampen fikk THK-jentene virkelig kjørt mot det som etter sigende skal være det beste J16-laget i landet. Stortapet betydde imidlertid ikke allverden all den tid THK nå kan se fram til matching mot lag fra hele landet utover vinteren.

– De var sykt gode

Maria Høgteveit Jølle (16) og Erica Grønbech (16) medgikk etter kampen at de møtte et meget godt lag i Halsen, som kommer fra håndballbyen Larvik.

– Vi visste de var gode etter å ha sett de i kampen tidligere på dagen, der de var helt sykt gode. De er visst det beste laget i Norge. Det er kjedelig å tape så mye, men vi skjønte allerede i førsteomgangen at vi kom til å tape, så det gjald bare å smile og det gjøre vårt beste. Heldigvis hadde vi en skikkelig bra heiagjeng på tribunen, sier duoen, som ser fram til å få matchet seg i den nasjonale serien, som har sin første kamphelg første helga i desember.

– I den lokale serien har vi gjort det veldig bra, og vært ganske overlegne i noen kamper, så det blir bra med skikkelig matching, sier Høgetveit Jølle og Grønbech, som nettopp har startet på førsteåret på Kongsbakken videregående skole. Flere av lagvenninnene går på Norsk Toppidrettsgymnas.

Ønsker seg bedre treningsforhold

THK-laget trener tre ganger i uka, men skulle gjerne hatt muligheten til å trene mer.

– Det er dårlig hallkapasitet i byen. Men vi må bare sørge for å være på alle treningene, være klar når treninga starter og være flink med egentrening. Men vi skulle ønske det var et bedre halltilbud i byen, avslutter THK-spillerne med.

Eveline Vinje Emberland ble THKs toppscorer i den første kampen med sine fire scoringer. I kampen mot Halsen scoret Maria Høgetveit Jølle tre ganger og ble dermed mestscorende.

Utligning imot i siste sekund for THK J18

Også THK sitt J18-lag spilte kvalifisering for nasjonalt seriespill. THK spilte uavgjort 22–22 mot Sandefjord i en kamp der Sandefjord utlignet i siste sekund, og slo Kråkerøy 23–17. Dessverre vant slo Sandefjord Kråkerøy med åtte mål i sin kamp, og endte dermed foran THK.

THK-jentene får likevel mulighet til å kvalifisere seg for Lerøyserien i en ny kvalik i midten av oktober.