THK- Konnerud 29–19 ( 12–9)

THK- Fjellhammer 20–20 ( 8–12)

Tromsø Håndballklubb sitt G18-lag spilte lørdag kvalifisering for å få delta i det nasjonale seriespillet. Konnerud og Fjellhammer var motstanderne, og de to beste lagene kvalifiserte seg til seriespillet.

Etter en klar seier over Konnerud, som også tapte mot Fjellhammer, var THK videre allerede før kampen mot Fjellhammer. Det oppgjøret ble en skikkelig thriller, og endte til slutt uavgjort 20–20.

Dermed kan THK-guttene se fram til skikkelig matching utover høsten og vinteren. Laget vil møte lag fra hele Norge i en rekke kamphelger i tiden fremover.

Sentral i begge oppgjørene var stortalentet Aksel Hald. 17-åringen scoret 12 ganger i første kamp, før han noterte seg for ni scoringer mot Fjellhammer.

– Målet vårt var å kvalifisere seg, så det var utrolig gøy å klare. Vi vant vel faktisk pulja også. Vi har ikke klart å kvalifisere oss for Bringserien tidligere, så det var utrolig gøy å klare der, sier Hald, som nettopp startet på det tredje og siste året på håndballinja til Norsk Toppidrettsgymnas, der han går sammen med en rekke av sine lagkamerater. Der er også Vebjørn Slettli, trener for THK, ansatt.

Foran fra venstre: Henrik Vågsdal, Lukas Strøm, Magnus Berg Olsen, Mikkel Drivenes, Isak Roll Sæbbe, Håkon Kværnstuen og Simen Abrahamsen. Bak fra venstre: Tobias Grønbech, Sigve Rueda Trollskar, Odin Skøyen Vang, Benjamin Solvang, Tim McCourt, Aksel Hald, Ask Sokki, Marius Mentzoni, Nicolai Torgrim Grenersen, Patrik Warsiewicz og trener Vebjørn Slettli. Foto: Lars Elvevold

Pendler mellom Tromsø og Trondheim

Etter å ha fullført videregående forlater imidlertid den hardtskytende spilleren Tromsø og THK.

– Nå er jeg to uker i Tromsø og to uker i Trondhein. Der trener jeg og spiller kamper med Kolstad, som er i toppdivisjonen. Jeg føger skolen over nett, og NTG har lagt veldig godt til rette for det. Etter at jeg er ferdig der, så flytter jeg til Trondheim. Det har vært planen ei stund nå, sier Hald, som har store ambisjoner på håndballbanen.

– Jeg vil bli best i verden. Det er i hvert fall det langsiktige målet, sier den 17-årige bakspilleren, som beskriver seg selv duellsterk offensivt og en god skytter.

Det siste kan alle som var tilstede i Tromsdalshallen lørdag skrive under på.

I Trondheim vil for øvrig Hald bli lagkamerat med strekspilleren Henning Limestrand fra Tromsø, som tidligere spilte for Bravo.

– Scoringene ikke viktig

Hald var faktisk litt overrasket over at laget hans matchet Fjellhamer såpass godt i den siste kampen.

– Det er et av de beste lagene, så det hadde jeg ikke helt trodd, sier stortalentet, som ikke bryr seg så veldig om at han scoret 21 mål på to kamper, noe som gjorde at juryen i hallen fikk en særdeles enkel oppgave da THKs beste spiller skulle kåres.

– Det er ikke så viktig. Det eneste som betyr noe i dag er at vi kvalifiserte oss, avslutter Aksel Hald.