Fredrikstad FK - Sandnes Ulf 2–1.

Det innrømmer Steffen Landro overfor Aftenbladet.

– Ja, jeg startet med feil lag, svarer han på vårt spørsmål.

– Angrer du på uttaket?

– Med fasit i hånd, ja, men Michael Baidoo har bare hatt én trening med oss, derfor vurderte jeg de jeg startet med, som de beste. Andre omgang der vi var helt dominerende, viser at jeg tok feil, understreker Landro.

Millionkjøpet fra Jerv, Michale Baidoo, startet på benken. Det gjorde også lånespiller Horenus Tadesse og Chris Sleveland.

Tre skifter snudde kampen

Alle tre entre banen etter pause, alle tre var gode, meget gode, i særdeleshet ghaneseren Baidoo.

Han og Horenus Tadesse kom på overgangsvinduets siste dag, trener Landro mente de trengte litt mer tid til å lære Sandnes Ulfs system. Vel, 2. omgang viste at de har hatt tid nok.

Fra å ligge under i målprotokollen og spillemessig, gikk Sandnes Ulf til total dominans etter pause.

Men det ble med utligningen til Erlend Hustad og en rekke brente sjanser.

Det er oppskriften på tap. Fredrikstad fikk sin mulighet. To minutter før full tid, etter corner som så mange ganger før, fikk tidligere Sandnes Ulf spiller, Mads Nielsen, truet ballen i mål.

– Surt, meget surt, medgir Landro.

– Vi kjørte over Fredrikstad etter gode bytter, men ble knallhardt straffet. Det skjer gang på gang i Obosligaen.

– Dere er kraftig på etterskudd i tetkampen. Hva tenker du?

– Vi har en vei å gå, vi må bli så gode at vi bikker kampene vår vei når vi presser på som her og mot Start.

Tok ut Bringaker

– Hvorfor tok du ut en måljeger som Bringaker også denne gangen?

– Han gikk tom for krefter, og Effiom kom til to svære muligheter etter at han kom inn.

FFK-trener Bjørn Johansen innrømmet lett at han hadde gitt opp å få seier og tre poeng.

Kaos i Sandnes Ulfs forsvar. Ståle Stålinho Sæthre, Espen Hammer Berger og Torbjørn Lysaker Heggem forsøker å stoppe skuddet fra Taofeek Ismaheel. Foto: Arne Glomdal

– Utover i andre omgang var jeg glad til om vi hadde sikret oss det ene poenget, sa suksesstreneren til Eurosport etter at laget fortsatte rekken uten tap på Fredrikstad stadion.

Matchvinner Mads Nielsen er godt kjent for så vel Sandnes Ulf som Steffen Landro.

– Vi ble løpende mellom etter pause, derfor var det ekstra deilig å score mot gamleklubben. Ikke noe kan stoppe oss nå, uttalte Nielsen etter oppgjøret.

Elendig start

Sandnes Ulf fikk akkurat den starten laget ikke skulle ha, et baklengsmål etter bare 12 minutter, et baklengsmål etter kaosforsvar og en lei påminnelse om fjorårets lange mareritt på bortebane.

Den gangen ble det én seier av 15 mulige. Slik kan det ikke fortsette om trener Steffen Landro og hans utvalgte skal nå målsettingen om topp tre.

Det bedre seg noe utover i første omgang, men til tross for én kjempesjanse ved Hummelvoll-Nunez som skulle gitt 1–1, var Fredrikstad svært nært 2–0 omtrent halvveis ut i omgang.

Bare et enormt løp og en takling i verdensklasse av nykommeren fra Rosenborg, Torbjørn Lysaker Heggem, hindret baklengs.

Hummelvoll-Nunez fikk et fint legg fra Erlend Hustad og skulle bare bredside ballen i mål fra 6–7 meter, men misset. Oslo-gutten innrømmet lett at avslutningen ikke var god nok, dessverre funket han heller ikke i banespillet, mest på grunn av stygge feilpasninger, derfor ble han igjen i garderoben etter pausen.

De tre som kom inn er nevnt. De satte fart på Sandnes Ulf, de sto bak en rekke glimrende angrep, og da Baidoo spilte fram Erlend Hustad som gjorde 1–1 etter timen, lå alt til rette for borteseier.

Kniven på strupen mot Ull/Kisa

Maxwell Effiom og Horenus Tadesse fikk eventyrlige muligheter til å avgjøre, igjen etter forspill av Michael Baidoo, men ingen var dyktige nok til å overliste keeper Håvard Jensen hos Fredrikstad.

Derfor står hardt satsende Sandnes Ulf med null poeng etter to kamper, og derfor blir det allerde en kniven mot strupen kamp når Ull/Kisa kommer til Øster Hus Arena om seks dager.