– Jeg er ekstremt misfornøyd med jobben til juryen. Jeg spurte dem tre ganger om han (Marius Lindvik) kunne få forberede seg på nytt. Det var trenere fra flere nasjoner som sa at her må vi ta en pause, hvis ikke slutter vi alle sammen. De prøver å presse gjennom en omgang og det begynner å bli farlig, sier han til NRK.

Rennet ble til slutt avlyst som følge av de utfordrende vindforholdene.

Lindvik var den andre nordmannen som satte utfor i lagkonkurransen i den slovenske skiflyvningsbyen Planica, men måtte vente lenge for å få klarsignal grunnet enorm oppdrift i bakken.

Seks ganger gikk han ut på bommen før han så ble hentet ut igjen, og Stöckl mener at eleven ble tydelig nervøs av usikkerheten. Østerrikeren mener at Lindvik burde fått anledning til å starte forberedelsene på nytt.

– Når man går av og på bommen, sitter utstyret løsere. Jeg spurte assistenten flere ganger om det var mulig å forberede seg på nytt. Dette er skiflyvning og har høy risiko, og da begynner det å bli farlig. Det var ekstremt uprofesjonelt og farlig, rett og slett, utdyper Stöckl overfor VG.

Han forklarer at skoene knytes veldig hardt for å få god kontakt mellom sko og ski. Konsekvensen av at det løsner opp er at hopperne kan miste kontrollen i flyfasen.

– Det var ganske håpløst. Jeg ble sittende med alt utstyr på og kjente ikke beina mine der. Utstyret sitter ikke stramt nok til at jeg skal få hoppe de lengdene som skal til. Det var tøft å sitte på toppen der, sier Lindvik til NRK.

Sandro Pertile er rennsjef i det internasjonale skiforbundet (FIS) og sier til statskanalen at de skulle løpende vurdere værforholdene i Slovenia. Det endte med at rennet ble avlyst litt over halv tolv lørdag formiddag.

Søndag er det duket for individuell avslutning av verdenscupen.

PS! Daniel André Tande vekkes langsomt fra kunstig koma i løpet av dagen i dag. Han er på sykehuset i Ljubljana etter sitt stygge fall torsdag.