TILs styre og daglige leder Øyvind Alapnes gjennomførte flere møter i går for å finne veien videre i TILs tøffe situasjon. Styret hadde møter med både hovedtrener Gaute Helstrup og Team manager Lars Petter Andressen, slik iTromsø skrev om mandag.

TILs styrelder Stig Bjørklund var senere på kvelden i studio hos NRK Troms og Finnmark sine lokale nyhetssendinger. Styrelederen kunne der fortelle at både de tidligere TIL-heltene Tom Høgli og Sigurd Rushfeldt, samt tidligere TIL-back og sportslig leder Svein Morten Johansen, vil bidra i større grad rundt A-laget.

– Vi har en del ressurser på huset rent fotballmessig som vi kan benytte oss av. Vi har en Tom Høgli, en Sigurd Rushfeldt og Svein Morten. Vi har noen vi kan dra mer veklser på enn vi har gjort tidligere. De har lang erfaring og Gaute har sagt at han gjerne vil dra dem litt mer inn i den situasjonen vi har nå, sa Bjørklund i sendingen.

– Kan bidra litt når det gjelder forsvarsspill

Tom Høgli står med 123 kamper for TIL, i en karriere som også inneholdt både suksess i utlandet og 49 kamper for A-landslaget. Han utdyper litt om om på hvilken måte han kan bidra.

– Jeg har bidratt litt tidligere også med å være tilstede på noen treninger, det er alltids greit med noen ekstra hender. Vi er jo en liten klubb. Jeg har ingen trenererfaring, men kan kanskje bidra litt og prate med guttene, for eksempel når det gjelder forsvarsspill. Men dette er ingen stor greie og ikke noe hokus pokus, understreker den tidligere TIL-backen, som nå har rollen som sammfunnskontakt i klubben.

Litt hjelp med forsvarsspillet kan nok komme godt med for et TIL-lag som står med 24 baklengsmål på 13 kamper, og slapp inn tre svært lettvinte mål i tapet mot Alta.

– Ser potensialet

Høgli har troen på at poengene vil komme for et TIL-lag som er uten seier på seks kamper, og røk ut av cupen mot Alta lørdag.

– Jeg har ikke så mange andre svar enn de som allerede er gitt av andre, men det jeg synes er oppøftende er at man ser potensialet. Flere av kampene synes jeg har vært bra, men vi har ikke fått betalt. I enkelte andre sesonger har det ikke vært bra spillemessig heller, men man ser at dette er et lag som kan spille i Eliteserien. Så gjelder det å ikke få panikk. I toppidretten kan man ha stang ut, det må man bare tåle, sier Høgli, som forteller om fortsatt god stemning i spillergruppa.

– Ja, det er godt humør i gruppa. I tillegg er det diskusjoner mellom spillerne, og det er et godt tegn. Det viser at man vil ta tak og finne ut av ting, avslutter Tom Høgli.

«Rush»:- Stiller selvsagt opp

Sigurd Rushfeldt sier han selvsagt stiller opp for klubben han han står med 99 mål for.

– Jeg ble spurt om å være med å bidra. Er man ønsket så stiller jeg opp ved behov, selvfølgelig i dialog med trenerteamet. Kan jeg bidra med noen prosenter så stiller jeg jeg selvsagt opp for å backe opp rundt A-laget, men jeg skal ikke i noen trenerrolle, presiserer Rushfeldt, som er den med flest mål på det øverste nivået i Eliteserien gjennom tidene.

Hvor opplever du at skoen trykker mest for TIL i den tøffe situasjonen klubben er i?

– Jeg er enig med mye av det som har vært nevnt i media, at det har sviktet litt i boks, både offensivt og defensivt. Det er nok der en del poeng har gått tapt, avslutter Rushfeldt.