Etter et møte med Trondheim kommune har arrangøren av Toppidrettsveka besluttet å flytte årets finalearrangement ut av Trondheim.

– Vi ønsker å ha finalen i Trondheim, men vi kan ikke ta sjansen på ha et arrangement som samler så mye folk i Trondheim sentrum slik det er nå. Og Granåsen er en byggeplass, sier Daniel Myrmæl til Adresseavisen.

Med Trondheim ute av bildet, blir den siste øvelsesdagen for skistjernene i rulleskiløypene i Knyken skisenter i Orkland kommune i stedet.

Setter opp tribuner

Arrangøren i Knyken fikk beskjed torsdag morgen om at skifesten kommer dit i august.

De er klare til å ta imot Johannes Høsflot Klæbo og de andre stjernene. I fjor vant Helene Marie Fossesholm kvinneklassen, mens Erik Valnes vant herreklassen.

– Dette er det viktigste som skjer om sommeren for utøverne, og vi skal ha et startfelt med de beste skiløperne i verden. Det kommer til å bli høy fart og spenning, og i Knyken satser vi på å sette opp tribuner som tillater 200 tilskuere. Det skal bli show og moro, lover Myrmæl.

Reddes av tv-avtale

Det er samtidig bestemt at Hitra og Aura skal ha sine arrangement som planlagt. Toppidrettsveka 2021 arrangeres fra 19.-21.august.

Myrmæl er trygg på at Toppidrettsveka blir gjennomført selv om koronapandemien skaper utfordringer. Han er forberedt på at arrangementet kan gå uten publikum.

– Vi berger økonomien på at NRK sender arrangementet. Vi har en avtale med dem til 2024, og gode tv-sendinger gjør det attraktivt for næringslivet å være med oss selv om det ikke skulle bli en folkefest, sier han.

Frida Karlsson gikk i Trondheim sentrum i 2019. Nå håper Toppidrettsveka at svenskene kan stille til start når årets finalearrangement går av stabelen i Knyken. Foto: Helene Mariussen

Mens det kun var norske utøvere til start i fjor, har Daniel Myrmæl et håp om å få svenskene på startstreken i år.

– Det har vi trua på, hvis det kommer en ordning med koronapass, sier han.