Ut fra den siste skytingen var Marte Olsbu Røiseland, Landmark Tandrevold og Eckhoff på tredje-, fjerde- og femteplass, men de tok seg alle raskt forbi italienske Lisa Vittozzi.

I de siste bakkene før mål fikk Landmark Tandrevold en luke ned til Olsbu Røiseland og sikret sølvet. Det skjønte ikke hun så mye av.

– Jeg var helt utladet etter stafetten i går så jeg sov i over 10 timer og gjorde litt yoga, jogget litt og tenkte på andre ting, sier Tandrevold om oppkjøringen til det nær perfekte løpet.

– Jeg hadde planer om å holde ryggen til Marte og syntes det gikk mer enn fort nok. Så klarte vi å ta igjen Liza Vittozzi og ta tenkte jeg at det var jo mye bedre å kjempe om en 2. plass. Så hørte jeg at Tiril kom bak. Jeg vet hvor fort hun kan gå på slutten. Jeg har aldri slått verken Tiril eller Marte i en spurt, så da tenkte jeg at jeg måtte bare gå, sier hun til VG.

NORSK MEDALJEKAMP: Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til sølv foran Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland. Foto: Primoz Lovric

Eckhoff gikk ut ti sekunder bak Olsbu Røiseland etter den siste skytingen og virket til å havne utenfor pallen, men VM-dronningen gikk lynraskt på den siste kilometeren og tok sin sjette medalje i mesterskapet.

– Det var et sliteløp. Jeg er litt todelt. Jeg er veldig skuffa over fjerdeplass og at jeg ikke har mer å gi på siste runden. Jeg er helt tom. Men jeg er veldig fornøyd med skytingen, sier Røiseland til VG.

Hun har fått litt trøst av lagvenninnene etter den sure fjerdeplassen.

– Ja, men det skal ikke det de tenke på. Jeg er skuffa, men dette er et VM de kommer til å huske hele livet, sier Røiseland.

Til slutt endte Eckhoff opp med fire gull, ett sølv og én bronse i mesterskapet.

– Det er deilig å bevise at det er mulig å snu ting selv om du har nedturer. Du kan komme tilbake, sier Eckhoff som nå fikk revansj for mesterskapsfiaskoen i fjor.

– Da jeg gikk ut på den siste runden trodde jeg ikke det var mulig, men så fikk jeg noen superkrefter på slutten. Det var litt surt at jeg tok medaljen fra Marte på slutten der, men vi er konkurrenter, sier Eckhoff til NRK.

– Jeg fikk litt vondt av Marte. Jeg var veldig giret på en medalje og til slutt er vi alle konkurrenter. Hun fikk den kjipe 4. plassen i dag, sier Eckhoff til VG.

SØLV OG BRONSE: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff jubler for medaljefangsten etter søndagens fellesstart. Foto: Darko Bandic / AP

De norske skiskytterkvinnene har hatt et strålende mesterskap i Pokljuka, med gull i to av tre individuelle øvelser og stafetten før søndagens fellesstart. Tiril Eckhoff har vært sentral for nettopp det, med gull på både sprint og jaktstart, mens også Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til bronse på normaldistansen.

Like bra ble ikke starten på fellesstarten for Eckhoff, som bommet med det første skuddet og måtte ut i strafferunden. De tre andre norske løperne skjøt alle fullt og Marte Olsbu Røiseland markerte seg i front av tetgruppen inn mot annen skyting, mens Eckhoff fikk kontakt med halen av gruppen inn mot skyting.

Eckhoff og Landmark Tandrevold skjøt feilfritt på annen skyting og dannet etter hvert en tetgruppe sammen med Lisa Theresa Hauser og Baiba Bendika. Mens både Eckhoff og Landmark Tandrevold bommet én gang på den tredje skytingen, var Bendika og Hauser feilfrie.

Ut fra skytingen hadde duoen et forsprang på 20 sekunder ned til Eckhoff, som inn mot den siste skytingen knappet innpå og var 13 sekunder bak inn på standplass. Hauser skjøt raskt og feilfritt og kontrollerte inn til karrierens første VM-gull etter at Eckhoff bommet én gang.