Chelsea har ikke lov til å signere nye spillere eller forlenge kontraktene til spillerne de allerede eier.

Det kan skape trøbbel for Maren Mjelde. Hennes kontrakt med engelskmennene løper ut i juni.

– Jeg ser for meg fremtiden i Chelsea og har en god dialog med klubben om det. Kontrakten min går ut til sommeren, men vi var i dialog før dette skjedde. Jeg har fått beskjed om å holde meg rolig, forteller Mjelde, som også har Guro Reiten (27) som lagvenninne i Chelsea.

Chelsea har en opsjon på ett år i hennes kontrakt, men får ikke utløst den inntil videre.

Svenske Jonna Andersson er også på utløpende kontrakt i Chelsea. Hun har bestemt seg for å fortsette i Hammarby etter sesongen.

Klubbens russiske eier Roman Abramovitsj er en av flere oligarker som har havnet på Storbritannias sanksjonsliste etter Russlands invasjon av Ukraina.

Det setter store begrensninger for Chelseas inntektsstrøm, men de har lov til å utbetale lønn og for andre viktige driftskostnader. Reiten, som har kontrakt ut 2023, sier situasjonen skaper usikkerhet i gruppen.

– Jeg tror alle skjønner at man ikke kan drive en klubb som ikke får inn penger, men bare har utgifter. Det går ikke over tid, så dette må løse seg på en eller annen måte, forteller hun.

EIER: Roman Abramovitsj. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Abramovitsj har forsøkt å selge klubben, foreløpig uten hell. Dermed slipper ikke Chelsea unna sanksjonene ennå. Ifølge Mjelde og Reiten tar spillerne bråket stort sett med fatning.

– Vi kan bare fokusere på det som er vår jobb, det som skjer ute på banen, maner Reiten.

– Når klubben fikk de sanksjonene mot seg var det uvisst for oss hva som skulle skje. Den infoen vi har fått er at vi må fokus på det som skjer på banen og det føler jeg vi har gjort. De som styrer klubben som må ta seg av det store og det hele, sier Mjelde.

Blåtrøyene fra London har etablert seg som et av England, og ikke minst Europas, beste lag. Den posisjonen skal de beholde, sanksjoner og en stressende økonomisk situasjon til tross.

– Ambisjonene til klubben skal være de samme som tidligere. Vi skal satse like hardt på kvinnesiden fremover også, og kjempe for å vinne på alle fronter, sier Mjelde om klubbens fremtid.

Hun har slitt med skader i lang tid, noe som også har gjort hennes utilgjengelig for landslaget. Under denne samlingen fikk Mjelde corona, men i andre omgang mot Polen tirsdag fikk 32-åringen sine første landslagsminutter siden 2020.