– Jeg synes ikke vi spiller en dårlig kamp, men når kampen lever hele veien inn, kjenner man på at man ikke er så fornøyd. Vi skaper sjanser og spiller god fotball, men klarer ikke å gi oss belønningen som gjør at vi kan nyte kampen litt mer, sier Graham Hansen på pressekonferansen etter kampen.

For selv om kampen svingte frem og tilbake, var det Norge som startet klart best. Hjemmelaget stormet i angrep og satte Polen under et enormt press fra første spark på ballen.

Først testet den hjemvendte datter, Ada Hegerberg, Polens keeper med en strøken heading. Både spissen og det norske Ullevaal-publikumet så hodestøtet i mål, men noen lange fingre fikk avverget en drømmestart.

Like etter fikk Hegerbergs sambygding Guro Reiten godt treff fra distanse, men Polens keeper, Karolina Klabis, fikk strukket hånden helt opp i vinkelen.

Norge trengte en hjelpende hånd – eller hode – fra gjestene for å sprekke nullen. Reitens corner var godt slått og på første stolpe var Gabriela Grzywińska uheldig og stusset ballen i eget mål.

Like etter dro en leken Graham Hansen seg inn i feltet fra kanten. Forsvareren var borte og Norge-spilleren siktet mot lengste hjørne. Keeperen var etter ballen, men klarte ikke å stoppe en doblet norsk ledelse.

Norge er nummer 11 på FIFA-rankingen, 22 plasser foran Polen. Forskjellen var synlig før pause, men etter sidebytte slo gjestene tilbake.

Polen sendte inn en av sine store stjerner, Wolfsburg-spiller Ewa Pajor, som kombinerte seg fint gjennom Norges oppløste forsvar på en overgang. De norske jentene hang ikke med på returløpene og i feltet kunne Nikola Karczewska enkelt trille inn reduseringen.

Før den tid burde Cecilie Fiskerstrand vært utvist. Keeperen kom altfor sent ut og taklet nevnte Pajor i bakken som siste kvinne. Men dommeren vinket spillet videre.

– Jeg trodde hun skulle blåse og at det ville bli rødt kort, men dommeren ville det annerledes. Jeg holdt pusten der en liten stund, sier Graham Hansen på pressekonferansen etter kampen.

– Det er klart man blir litt urolig når kampen ser ut som den gjør på slutten, sier landslagstrener Martin Sjögren om den kaotiske perioden.

BLE VINKET VIDERE: Det ble ikke dømt frispark i denne situasjonen. Foto: Annika Byrde / NTB

Forrige møte mellom lagene endte 0–0, Norges eneste poengtap i VM-kvalifiseringen. Norge fremsto langt svakere etter pause på Ullevaal, men på eget gress klarte de i slå polakkene denne gangen. Med et nødskrik.

Like før slutt fant Polen nettmaskene igjen ved Pajor, men jubelen stilnet raskt da de så linjedommerens flagg. Karczewska sto delvis foran Fiskerstrand da skuddet gikk og ble avvinket.

Hegerberg var svært nære scoring med to kjempesjanser før slutt, men en strålende polsk keeper begrenset skaden for gjestene. Det var bare andre gang Lyon-spissen spilte landskamp på nasjonalarenaen, en stadion hun enda ikke har scoret på. Hennes forrige kamp på Ullevaal var 2-2-kampen mot Østerrike i juni 2016.

STORE SJANSER: Ada Hegerberg scoret tre mål i landslagscomebacket og var svært nære nye scoringer mot Polen på Ullevaal. Foto: Bjørn Steinar Delebekk / VG

Norge topper VM-kvalifiseringens gruppe F, tre poeng foran Belgia og åtte poeng foran Polen.

Det gjenstår to kamper av kvaliken, men selv med tap i Belgia i september, vil Norge ha gode muligheter til å ta gruppeseieren ettersom Norge vant 4–0 hjemme mot Belgia. Det er innbyrdes resultater som brukes først for å skille ved poenglikhet, mens den totale målforskjellen vil gjøre seg gjeldende hvis det er både poenglikhet og likt på innbyrdes oppgjør. For øyeblikket har Belgia en målforskjell som er fire mål bedre enn Norge.

Det er kun gruppevinneren som tar seg direkte til VM neste år, mens gruppetoeren må ut i en play-off.

PS! Maren Mjelde kom inn i andre omgang. Chelsea-spilleren har slitt med skader i lang tid og spilte i kveld sine første landslagsminutter siden 2020.