BISLETT: Det har vært hamstring-trøbbel, tå-trøbbel og hofte-trøbbel. Blant annet.

Men nå er det bedre tider for Henrik Ingebrigtsen, som løp en sterk 5000 meter på Bislett fredag kveld.

– Når er sist gang du følte deg så bra, med tanke på skader og form?

– 2014, svarer Ingebrigtsen.

Og i årene siden har Ingebrigtsen blant annet tatt sølv og bronse i EM. 30-åringens potensial er velkjent – spesielt om han er skadefri.

Har «gønnet» på

Alt går ikke knirkefritt nå heller. Senest denne uken måtte Ingebrigtsen avlyse en hardøkt på grunn av en vond hofte.

Han og trenerpappa Gjert Ingebrigtsen må hele tiden være årvåkne for ikke å overbelaste de EM-vinnende løpsbenene. Denne våren har mye gått riktig vei.

– Jeg har «gønnet» litt på i mars og april. Jeg har fått gjort ganske mye bra trening. Kroppen har funket ganske bra i store deler av den perioden, sier Henrik Ingebrigtsen.

De siste ukene har kroppen fått litt mer trøbbel igjen. Det henger sammen med at treningsopplegget har dreid litt i retning mer fart.

– Det er det jeg mangler i dag. Kondisjonsformen er bra, jeg mangler bare den farten, sier Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen føler seg bedre enn han har gjort siden 2014. Her feirer han ny personlig rekord på en engelsk mil under Bislett Games det året, med lillesøster Ingrid i armene. Foto: Heiko Junge, NTB

Ol-klar allerede

Likevel var han akkurat rask nok til å vinne 5000-meteren fredag kveld. Ingebrigtsen kastet seg foran treningskompis Narve Gilje Nordås og vant på tiden 13.16,80.

Det var cirka tre sekunder bak OL-kravet (13.13,50).

En såkalt «lyshare», et grønt lys ved listen, viste Ingebrigtsen og Nordås OL-krav-tempoet. De lå lenge litt bak, og sluttspurten var ikke nok til å ta igjen «lysharen».

Ingebrigtsen er uansett kvalifisert til OL gjennom verdensrankingen. Men han er opptatt av å vise at han har noe der å gjøre. OL-kravet helt konkret er imidlertid ikke så viktig for ham.

– Jeg har kvalifisert meg til OL allerede. Det er kjekt å ta kravet og springe så fort som mulig. Men jeg sikter meg ikke inn på 13.13, for 13.13 er ingenting. Det er 11 sekunder bak Jakob.

Kanskje i neste OL

Mens planen er at brødrene Filip og Jakob skal løpe 1500 meter i OL, sikter Henrik Ingebrigtsen seg inn på 5000 meter.

For hver skadefrie dag som går, øker sjansene for suksess.

– Tror du på medalje i OL?

– Ikke i dette OL, men kanskje i neste, sier Henrik Ingebrigtsen.