BISLETT: Karsten Warholm startet utendørssesongen på det nasjonale stevnet Bislett Night of Highlights fredag kveld.

Warholm suste, som ventet, fra feltet og løp på 33,26. Det er ny verdensrekord på distansen.

Warholm jublet ut i den varme Oslo-luften etter seiersløpet.

– Jeg ble lykkelig av å se tiden, sier Warholm til Aftenposten.

– Jeg så ikke tiden med en gang, så jeg tenkte «hva er dette for noe?». Men jeg fikk høre tiden, og da ble jeg veldig fornøyd, sier Warholm.

– Et veldig godt svar

Dette var Warholms sesongdebut. Han skal også løpe Bislett Games, og trolig Diamond League i Monaco, før OL i Tokyo. Nå er det to måneder til OL-finalen på 400 meter hekk.

Warholm løp også 300 meter hekk i juni i fjor. Da ble tiden 33,78. Trener Leif Olav Alnes beskrev kveldens tid som et «kvantesprang» i riktig retning.

– Hva sier det det om mulighetene fremover?

– Det gir et veldig godt svar. Du så tiden i fjor, nå løp jeg et halvt sekund kjappere. Og du så hvordan det gikk etterpå, sier Warholm, i henvisning til fantomsesongen i fjor der han var nær den prestisjetunge verdensrekorden på 400 meter hekk.

– Dette er en veldig god start og det gir selvtillit. Vi er i rute, sier Warholm

Nær enda en verdensrekord

Gjennom våren har Warholm kjent at han er blitt både sterkere og mer utholden. Det er en viktig balansegang for en 400 meter hekk-løper.

– Jeg absolutt at vi har klart det. Vi prøver å ta et nytt steg hvert år. Det er det som er så vanskelig, sier Warholm.

I fjor var Warholm ni hundredeler bak verdensrekorden på 400 meter hekk. Den rekorden har amerikanske Kevin Young hatt siden 1992. Siden det er en mye mer utbredt øvelse, er den rekorden mye viktigere enn 300 meter hekk-rekorden.

Fredag kveld viste Warholm så god form at Young-rekorden kan stå for fall i år.

– Det er ikke bare jeg som kan ta den. Det er det som er så sykt. Det er så mange om det beinet nå. Jeg vet ikke om jeg blir den første til å ta den. Jeg skal hvert fall ta den kampen, sier Warholm.