Thomas landet med SAS-maskinen fra Oslo, litt før rutetid, cirka ti over ett i Tromsø tirsdag. Sammen med Felix Vrede Winther og Niklas Vesterlund, ble canadiske Thomas en del av den nysignerte trioen – på samme dag.

Med ryggsekk og munnbind på seg, tok han seg tid til å snakke med lokalpressen om overgangen til sin nye klubb.

– Jeg ser virkelig frem til dette. Jeg har møtt Tromsø et par ganger og vet at det er en spennende mulighet for meg, sier den 31 år gamle keeperen.

Som nå skal kjempe med Jacob Karlstrøm om å være førstevalget i mål.

– Jeg vil komme her og bidra til kulturen i laget, men jeg vil også kjempe om førstekeeperplassen og forbedre min egen karriere også, sier Thomas, som var i Bodø/Glimt fra 2015–2018.

Der ble det kun 17 kamper.

– Da jeg forlot Bodø, var jeg glad for det, fordi det ga meg sjansen til å spille igjen. Bodø/Glimt var veldig bra for meg. Jeg hadde ingenting imot dem, men som fotballspiller ønsker du åpenbart å spille, sier han.

Melding til Kenny

Han blir den tredje canadiske keeperen i TIL. Fra før har Lars Hirchfeld og Kenny Stamatopoulos voktet buret for «Gutan».

– Jeg har ikke snakket med Kenny på en stund, men han har alltid sagt bra ting om Tromsø, sier Thomas.

Han visste faktisk ikke at Hirschfeld var TIL-keeper.

– Jeg kjenner Lars også, men har ikke snakket med ham om Tromsø. Jeg har brukt kontaktene mine her. Men Kenny var alltid den som «pushet» for Tromsø og fortalte hvilket utrolig bra sted det var, sier Thomas.

– Han fant jo kona si her.

– Ja, han sier det hele tiden også. Jeg kommer til å sende en melding til Kenny og si at han har endelig overbevist meg om å komme hit, sier Thomas med et smil.

Avslo to klubber

Med åtte A-landslagskamper for Canada har han også internasjonal erfaring. Han var sist med landslaget da han satt på benken mot New Zealand 24. mars 2018.

– Jeg har selvsagt ambisjoner om å komme på landslaget igjen, sier Thomas.

Førstevalg på landslaget er Røde Stjernes Milan Borjan.

– Det er blitt mye sterkere konkurranse de siste par årene, men ambisjonene er å komme tilbake og spille for Canada. Og se frem til VM-kvalifiseringen. Milan er en stor og god keeper og i tillegg er det et par keepere fra MLS som gir bra konkurranse. Det er god motivasjon for meg, sier 31-åringen.

Han avslo et par henvendelser fra OBOS-ligaen før han signerte for TIL ut 2021.

– Jeg ønsker å slå meg til ro. Kontrakten er ut året, men jeg ønsker å «pushe» for å bli lenger og bidra for denne klubben, siden de har gitt meg muligheten, sier Simon Thomas.

– Tromsø skal ha ros for at de sjekket med mange folk om hvem jeg er og hva slags kvaliteter jeg har. De visste mye om meg før vi hadde vår første samtale. Det føltes veldig bra da de ringte og prosessen startet.

I dag skal Thomas ta en obligatorisk koronatest. Er den negativ, kan han slutte seg til laget og dermed kan han være aktuell for troppen mot Molde torsdag.