Som iTromsø skrev tidligere i dag er de to danskene Felix Vrede Winther og Niklas Vesterlund på vei til TIL.

Det er også Simon Thomas, som kommer fra Sarpsborg som ny keeper. TIL bekreftet overgangene til alle tre ved lunsjtider tirsdag.

– Simon Thomas hadde en avtale med Sarpsborg ut året i fjor, men var ikke under kontrakt nå – og har signert for TIL ut 2021, sier team manager Lars Petter Andressen til iTromsø.

Winther, på kontrakt ut 2024, hentes fra danske Fremad Amager for det iTromsø får opplyst er bortimot en million kroner. Summen på Vesterlund skal være langt lavere, bare et par hundre tusen kroner. Hans kontrakt går ut 2023.

– Dette er to danske unggutter som begge har sin fotballutdanning gjennom FC Københavns akademi. De har begge spilt, og fått erfaring, fra dansk og svensk 1.divisjon som er gode utviklingsarenaer. Selv om dette er unge spillere, så er begge klare til å gå inn og bidra i Eliteserien, sier Andressen i pressemeldingen.

Andressen sier følgende til iTromsø om Felix Winther og Niklas Vesterlund:

– Felix er en indreløper eller «tier», med stor forflytningskraft. Bra skolert. En typer spiller som vi lette etter - med også bra fysikk.

– Niklas er en stopper med stor fart og bra fysikk.

STOPPER OG MIDTBANESPILLER: Her er Niklas Vesterlund (til venstre) og Felix Vrede Winther. Foto: NTB

Kan bli klar til Molde-kampen

Thomas på sin side er 31 år og har åtte A-landskamper for Canada.

– Han er en fantastisk profesjonell type som vi tror kan være veldig bra å få inn rundt Jacob. Han sto senest en eliteseriekamp i slutten av september i fjor, sier Andressen til iTromsø.

TIL hadde fra før av førstekeeper Jacob Karlstrøm og juniorene Mats Trige og Torkil Solbu i stallen.

– Målet er at Simon skal utfordre og være med og «pushe» Jacob, sier Andressen.

Dersom Simon Thomas tester negativt for koronaviruset i dag, sitter han trolig på benken for TIL allerede i torsdagens kamp mot Molde.

Thomas har vært en omreisende målvakt. Etter å ha startet proffkarrieren i Vancouver Whitecaps mellom 2008 og 2013. Deretter dro han til den walisiske klubben Newport, som i dag spiller i det engelske ligasystemet i League Two.

I 2015 kom han til Norge og Strømmen, før han ble hentet til Bodø/Glimt i 2016. I 2018 gikk turen til Kongsvinger, før KFUM Oslo ble neste stopp i 2019. I 2020-sesongen spilte han for Sarpsborg 08, før han de siste månedene har vært klubbløs.