Sportssjef Simon Mesfin kan nemlig være aktuell for en toppjobb i en utenlandsk klubb.

– Jeg kan bekrefte at det er dialog. Utover det har jeg ingen kommentar, melder Mesfin til VG.

VGs opplysninger tilsier at det er en snakk om en klubb i England, og at de isåfall ønsker nordmannen i en lederstilling snarest mulig.

Premier League har sesongstart til helgen, mens de tre øvrige liganivåene Championship, League One og League Two allerede er i gang.

Heller ikke Lillestrøms styreleder Morten Kokkim ønsker å kommentere saken.

43 år gamle Mesfin har vært sportssjef i Lillestrøm siden sommeren 2017. Etter et halvår var han med cuptittelen etter finaleseieren over Sarpsborg.

Deretter satt han også som sportssjef da klubben på hyperdramatisk vis rykket ned fra Eliteserien i 2019.

Fire sesonger senere har Lillestrøm med Mesfins ledelse rykket opp igjen, tatt seg til to fjerdeplasser i Eliteserien og spilt ny cupfinale. I 2022 førte laget an i toppen av Eliteserien frem til sommeren og deltok klubben også i Europa Conference League som følge av fjerdeplassen året før.

Omtrent på samme tid var Mesfin aktuell for jobben som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund.

Siden Geir Bakke sensasjonelt valgte bort Lillestrøm ved å kjøpes ut for tre millioner av erkerivalen Vålerenga for å bli trener der i juli, har Mesfin også vært fungerende hovedtrener på Åråsen.

Han har ledet laget sammen med Geir Bakkes tidligere assistenter Frode Kippe og André Schelander i fem kamper og vunnet tre og tapt to.

Viking-kampen kommende søndag blir Mesfins sjette og siste i dette vikariatet.

Torsdag formiddag ble det offentliggjort at tidligere Sogndal-trener og nåværende Viaplay-ekspert Eirik Bakke trener Lillestrøm ut sesongen.