Viaplay-ekspert Eirik Bakke (45) er ny midlertidig hovedtrener for Lillestrøm.

Det bekrefter klubben på sine sider torsdag morgen.

De er enige om en avtale ut 2023-sesongen.

– Han skal være med der i helgen (Viaplay-studio), i hvert fall. Hovedansvarlig i LSK først fra mandag, Hva som skjer deretter må du ta med Eirik Bakke, skriver Lillestrøms kommunikasjonsansvarlig Morten Stokstad i en SMS til VG.

Bakke blir dermed erstatteren til Geir Bakke, som rystet hele Fotball-Norge da han gikk til Vålerenga i juli fra erkerival Lillestrøm.

– Det jeg liker med Lillestrøm og Åråsen er at det er en skikkelig fotballklubb og en ordentlig stadion. Det er ekte. Det er gress. Supporterne er blant de aller beste på å lage stemning, sier Bakke til klubbens nettside og legger til:

– En fin klubb med en sterk historie og mange gode spillere og trenere opp gjennom årene. Og jeg har alltid fått frysninger på ryggen av å høre «Aldri aleine til Åråsen». Det er en stor ære for meg å få trene Lillestrøm.

På midlertidig basis har sportssjef Simon Mesfin figurert i trenerrollen.

– Det passer perfekt for meg å komme tilbake i en trenerrolle nå, og jeg tror Lillestrøm er en klubb som passer meg godt. Tror det blir en god match, sier Bakke i pressemeldingen.

Bakke har erfaring som trener fra perioden 2015–2021 i Sogndal.

I fjor sommer var Eirik Bakke en av flere fotballpersonligheter som ble hentet inn som ekspert til Viaplays Premier League-satsing.