Den Tromsø-bosatte sprintspesialisten sier følgende om et eventuelt høydehus til hjembyen. Nylig fjernet styret i Norges idrettsforbund forbudet mot bruken av dette, noe som har vært tilfellet helt siden 2003.

– Det er bare å smelle opp et, men jeg tror ikke jeg kommer til å benytte meg så fryktelig av det. For det første har det fungert fint for meg uten frem til nå. Hvis jeg skulle tatt det i bruk, måtte jeg tilegnet meg kunnskap om det, og sørget for at det faktisk fungerer, dersom jeg skulle tatt det i bruk. Så pr. nå er jeg ikke helt der, sier Erik Valnes til NTB.

– Deilig med miljøskifte

Etter en travel vinter med mye tid på konkurranser og i hjembyen Tromsø, ser Valnes nå frem til et avbrekk fra det meste.

– Jeg har hele juli uten opplegg. Så da blir jeg stort sett å være i Sørreisa. Det er en fin tid å feriere og være hjemme. Det er den foreløpige planen. Det er godt med litt miljøskifte, få servert mat og slappe av. Det er tre–fire karer der som går an å trene med, så det bruker å fungere bra for meg, sier Valnes.

Valnes tok individuelt VM-sølv på sprinten og gull på teamsprinten i VM med Johannes Høsflot Klæbo. Noen ferie har det ikke blitt, selv om det har vært latere dager.

– Jeg har vært i Tromsø stort sett hele tiden. Jeg har ikke trent så mye, men holdt det i gang og gjort mye lystbetont. Det har vært fine skiturer i fjellet, litt løping of diverse. Det har dessverre ikke vært rom til å gjøre så fryktelig mye mer enn det. Jeg skulle gjerne ha feriert litt og fått en liten ferieperiode, men det blir som det blir. Jeg har hatt det bra med kompiser i Tromsø.

– Fått tid til å dyrke noen hobbyer?

– Nei, det har ikke blitt så mye av det. Tiden har gått til å være så sosial som det går an, sier verdensmesteren.

Går for OL-medalje

Med både sølv og gull på sprint i årets VM, er det ingen tvil om at det er der 25-åringen også vil jakte edelt metall i neste års OL i Beijing.

– Det er trangt om plassene til OL og en fordel å vise seg sterk på flere områder enn kun sprint, men det blir jo sprint som er det åpenbare for meg. Det blir hovedgreien, så det er viktig å være i bra slag fra første stavtak av sesongen.

Da skal han jakte OL-medalje.

– Skal man dit er det medalje som gjelder, og så handler det om å få gå flest mulig distanser. Det er sprint og teamsprint som er det naturlige for meg å sikte meg inn på, sier Valnes.

På oppfordring om å ramse opp høydepunktene fra 2020/2021-sesongen, svarer Valnes følgende:

– Ganske åpenbart VM. Så hvis jeg skal velge ut tre ting må det være Ruka, NM og VM. VM vil alltid være veldig spesielt.

– Så VM 1, Ruka 2, NM 3?

– Ja, ja, ja, svarer Valnes, som altså fikk sin første verdenscupseier på sprint i Ruka i november i fjor, som kjent tok to medaljer i VM og også vant NM-gull på distansen 10 kilometer klassisk.