– Vi vet hvilke ferdigheter han har, spesielt i boksen. Våre forsvarere var ti av ti og lot han ikke røre ballen i boksen. De gjorde en enorm jobb.

Det sier midtbanespiller Fabián Ruiz til den spanske TV-kanalen Teledeporte på Ullevaal etter 1–0-seieren mot Norge.

De tre poengene som ble med spanjolene hjem sørget for at Norges håp om å kvalifisere seg direkte til EM er dødt. Spania og Skottland er videre fra gruppen, mens Norge må håpe på playoff via Nations League.

«Haaland er verdens beste spiss i boksen, men når laget hans ikke har ballen, lider han. Og Spania stjal ballen fra Norge fra første minutt», skriver kommentator Juan Ignacio García-Ochoa i den spanske sportsavisen Marca.

«Det verste av alt er at Haaland ikke dukket opp den dagen de spiller for å komme seg til EM. Et EM han igjen må se på TV, med mindre et usannsynlig mirakel skjer. Akkurat som Ødegaard må det samme.» fortsetter han.

Kommentatoren skriver videre at midtstopperne Aymeric Laporte og Robin Le Normand var fullstendig overlegne i duellen med Haaland.

«Begge var briljante. Haaland vant kun to av ni dueller, og rørte knapt ballen hele kampen. Bare ved ett tilfelle – i første omgang – truet han mål, men hans gamle lagkamerat Laporte sto i veien», skriver García-Ochoa.

Laporte spilte nemlig med Haaland i Manchester City forrige sesong, før spanjolen (tidligere franskmann) gikk til Al Nassr i Saudi-Arabia i sommer.

Etter kampen la Laporte ut denne meldingen på X:

VG prøvde å få en kommentar fra Haaland i pressesonen på Ullevaal, men superspissen svarte «nei» på forespørselen om å stoppe.

Landslagssjef Ståle Solbakken var på sin side imponert over det Haaland viste mot Spania.

– Erling hadde en heltemodig innsats gjennom 90 minutter mot de stopperne. Han fikk kanskje ikke den aller beste servicen, men likevel tror jeg de følte at han var der hele tiden, sier Solbakken til TV 2.

Real Madrid- og Spania-back Dani Carvajal synes laget fremsto svært kompakte mot Norge, helt fra keeper Unai Simón til spiss Álvaro Morata.

Han gir imidlertid også størst honnør til Laporte, Le Normand og sannsynligvis David Garcia som erstattet Le Normand til pause.

– Vi lot ikke Haaland ha det komfortabelt med ballen i beina. Vi må rose midtstopperne, fordi de gjorde en fantastisk jobb, sier Carvajal til Teledeporte.

– Det var ikke bare stopperne som gjorde jobben i dag, men stopperne gjorde det veldig bra – spesielt med å hindre Haaland i å komme til gode muligheter, sier Spanias landslagssjef Luis de la Fuente på pressekonferansen etter seieren.