Rosenborg – Viking 5 – 0 (2 – 0): Et totaldominerende Rosenborg var best i alle fasene av spillet da Viking ble fullstendig nedsablet. RBK ga seg ikke før de hadde fått hele fem baller bak Viking-keeperen, som ikke hadde noen god dag på jobben.

Det var hjemmelaget som kom best i gang på den fantastiske Lerkendal-matten. Trønderne tok et tidlig grep om kampen og tvang Viking til å ligge lavt.

Særlig Ceide var i slag denne torsdagskvelden. Etter kvarteret spilt skulle han stå for den første, store sjansen å skrive hjem om.

Først dro 19-åringen av to-tre mann med et par herlige driblinger. Så, fra rundt 16 meter skjøt han til. Ballen gikk via et Viking-bein og så lenge ut som den skulle duppe i lengste hjørne.

Men dessverre for de 600 tilskuerne på Lerkendal gikk kula noen centimeter til side for mål og ut til hjørnespark. Stor mulighet for vertene.

Henriksen-kanon

Men så, etter 24 minutters fotballkamp skulle det smelle i Viking-målet. Signert kaptein Markus Henriksen.

Gjestenes midtstopper Runar Hove sendte som bakerste mann en horribel pasning, rett i rumpa på en lagkamerat. Da lot ikke RBK seg be to ganger.

Med høyt tempo forserte hvittrøyene fremover, og fra venstrekanten havnet ballen hos Henriksen. Fra rundt 18 meter fikk han god tid til å sikte, og med innsiden av høyreslegga gikk ballen perfekt i lengste hjørne. 1 – 0 til Rosenborg.

KANON: Med et herlig langskudd ga Markus Henriksen RBK ledelsen på Lerkendal. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Henriksen måtte hjelpes av banen

Bare minutter senere skulle glede bli snudd til fortvilelse for Henriksen. Kapteinen havnet han i en duell mot Vikings Harald Nilsen Tangen, hvor begge forsøkte å nå ballen. Viking-spilleren kom først på kula, men dundret samtidig rett inn i kneet til Henriksen i stor fart.

Henriksen ble liggende og vri seg i smerte, og hadde det helt tydelig ikke godt.

Rosenborgs legeapparat konstaterte tidlig at 28-åringen ikke kunne fortsette kampen.

Henriksen måtte hjelpes av banen mens han hinket på venstrebeinet. Han klarte ikke å legge tyngde på høyrebeinet, og ble geleidet rett i garderoben.

UTE: Få minutter etter scoringen måtte Markus Henriksen hjelpes av banen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Snek seg over streken

Men Rosenborg fortsatte å kjøre på, og det aller siste som skjedde i omgangen skulle bli nettsus.

RBK rullet fint opp på venstrekanten, hvor Adam Andersson la inn foran mål. Der hadde Stefano Vecchia løpt seg fri, og på volley satte han bredsiden til fra kloss hold.

Ballen gikk ganske rett på Viking-keeperen, som fikk opp neven raskt. Men skuddet var akkurat hardt nok til at ballen likevel snek seg over streken. Dobling for Rosenborg, og da har også Vecchia åpnet scoringskontoen for sesongen.

Giga-keepertabbe

Etter hvilen ble Guillermo Molins byttet inn til sin RBK-debut til fordel for Dino Islamovic. Svensken sliter med en vond lyske, fortalte Åge Hareide før 2. omgang startet.

Men det var midtstopperen som skulle få omgangens første mål i form av en gavepakke fra Viking-keeper Iven Austbø.

Hjemmelaget hadde corner som ble klarert ut. På returen ventet Erlend Dahl Reitan som slo inn igjen på direkten. Der bestemte Austbø seg for å gå ut, men keeperen timet løpet elendig. Det gjorde ikke Holmar Eyjolfsson, som enkelt vant sin duell og headet ballen i det åpne målet.

FEIRER: Guillermo Molins fikk sin første nettkjenning i sin første kamp. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Overkjøring

Og nå var det bare ett lag på banen. Rosenborg kjørte fullstendig over et svært tannfattig Viking-lag. Etter 70 minutter skulle også 4–0 bli et faktum.

RBK brøt ballen høyt i banen ved Kristoffer Zachariassen, som forserte i høyt tempo. Bergenseren fikk aldri press på seg, og bare gikk og gikk.

Helt fram til han nærmet seg 16-meteren. Da kikket han opp, så at det var ledig i lengste hjørne og skjøt. Keeper var sjanseløs og ballen trillet lekkert i mål.

5–0 skulle komme bare et par minutter senere, og da var det debuterende Molins som skulle få sin scoring. En annen innbytter, Carlo Holse, kom i stor fart ute på sin høyre kant. Foran mål hadde Molins løpt seg fri.

Kula ble spilt perfekt inn til spissen, som bare trengte å sette foten til. 5–0 til ellevill jubel for de 600 som fikk slippe inn.

Det ble også sluttresultatet, og Rosenborg kunne juble for sin største seier på hele fem år. Råsterkt av Åge Hareide & CO.