– Avtalen er historisk. Det er den største vi har signert, både når det gjelder størrelse, summer og lengde, sier konsernsjef i Sparebank1SMN, Jan-Frode Janson.

– Vi er superfornøyde med at Sparebanken er med videre. De er opptatt av hele Trøndelag, og at vi få til ting sammen, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Ut 2025

På årets hittils varmeste dag møtte banksjef Janson både Moe Dyrhaug og RBK-trener Åge Hareide ute på Lerkendal-matta tirsdag.

Sparebanken har vært hovedsponsor for RBK siden 2015, hittil på to treårsavtaler.

Denne gangen ble Adresseavisen presentert for en femårsavtale, som gjør at banken fortsetter som hovedsponsor ut 2025-sesongen.

Ute på matta. Slik så det ut da RBK signerte ny avtale med Sparebanken som hovedsponsor. Fra venstre RBK-kaptein Markus Henriksen, Eli Arnstad (konsernsjef for samfunnutbytte i banken), RBK-leder Tove Moe Dyrhaug, konsernsjef Jan-Frode Janson og trener Åge Hareide. Foto: Kim_Nygaard

– Samfunnsansvar

Ingen ønsker konkret å snakke tall. Men avtalen er verdt et tosifret millionbeløp i året, og skal være økonomisk bedre enn den som ble signert i 2018.

– Kjempeviktig for RBK, både økonomisk og med tanke på langsiktighet. Videre er banken veldig opptatt av hele regionen, et ansvar Rosenborg også vil føle ekstra på når verden åpner igjen. Vi var godt i gang før pandemien, både med RBK-skolen og å reise rundt i Trøndelag. Men vi er bekymret for hva pandemien har gjort med aktiviseringen av barna. Her har vi en viktig samfunnsrolle, sier Moe Dyrhaug.

Konsernsjef Janson forteller at han selsvagt håper på sportslig susess for RBK igjen, etter to år uten titler.

– Men dette handler også om et verdifellesskap. Åpenhet, folkelighet, lokalpatriotisme og bærekraft, sier han.

– Stabilitet

RBK-trener Åge Hareide sto lenge og pratet med Janson etter signeringen. Der fortalte banksjefen om sitt eget engasjement for RBK, etter å ha gått på Lerkendal siden midten av 1970-tallet.

Hareide smiler når han får spørsmål om denne avtalen vil føre til et ekstra press om å levere resultater i 2021.

RBK-sjefen velger imidlertid et begrep han selv ønsker seg av årets RBK-utgave når han svarer på spørsmålet:

– Stabilitet. Klubbdriften er avhengig av det, og slike avtaler gjør noe med hel organisasjonen i form av stabilitet. Det er flott at Sparebanken vil være med å spille på lag med oss, sier han.

NB! Banken er også hovedsponsor for RBK Kvinner. Der ble det signert en femårsavtale tilbake i mars.