Glimt - RBK 2–2: - Spesielt etter pause. Mange enkle pasningsfeil, og hvor vi flere ganger mistet ballen i for oss dårlige posisjoner i banen. Da så kampen håpløs ut, sier Hareide til Adresseavisen søndag kveld.

Før han fortsetter:

– Så har vi en veldig lagmoral, og står på. Vi hadde også noen skader, som gjør at det blir nye konstellasjoner. Det var sterkt å komme tilbake.

– Fikk med et resultat

Ikke noe 17. maitog for Hareide. Men om dette hadde vært en «vanlig» år, ville han helt sikkert ruslet under RBKs fane med et smil om munnen.

For tross at Rosenborg nærmest ble løpt overende de siste 45 minuttene i toppkampen i Bodø, som frustrerte både ham selv, målscorer Carlo Holse og Per Ciljan Skjelbred, kom Rosenborg «levende fra det».

Eller som Holse sier det:

– Vi løp mye uten ball, det ble for statisk da vi først hadde den og vi spilte ikke som vi kan. Men det ble 2–2. Det er godkjent.

– Vi stresser litt og slår bort mye baller, sier også Skjelbred - før han «tar en Holse»:

– Men uansett hva folk sier kommer vi tilbake to ganger tilbake i Bodø. Det skal vi ta med oss.

Ferdig med Oslo og Bodø

Og for Hareide er det nettopp dét kampen i Bodø handler om, som han også har snakket om i hele sesongoppkjøringen: Borte handler det om resultat, underholdning får komme på Lerkendal.

Nå har RBK spilt i Bodø og i Oslo, og vært spillemessig underlegne i begge kampene. Samtidig har Hareides menn kommet hjem til Trondheim med poeng.

Dette betyr også poeng tapt for rivalene Enga og Glimt, som Rosenborg har igjen på Lerkendal.

– Vi vet at vi er sterkere hjemme enn borte, sier Hareide søndag, og brukte minst like mye tid på å kritisere både hjemmefans og underlag etter 2–2-kampen.

Treneren har lenge vært kritisk til kunstgress. Og når han bes om å forklare hvorfor Glimt var så mye bedre i banespillet, både i press og i angrep, svarer han som før:

– Jeg tror det går veldig mye på underlaget. På tøtsjen. Jeg tror ikke våre spillere liker så godt å spille på det, sier han - og utdyper:

– Det blir en annen form for fotball, og den omstillingen er vanskelig for oss.

Fire kamper på naturgress

Dette gjør også at RBK-sjefen tar fram et annet moment, når han gjør opp status etter tre serierunder fem poeng.

Og som for ham er et lyspunkt de neste treningsukene, med tanke på nettopp omstillingen.

Ikke bare «slipper» RBK å endre underlag på trening den neste tiden: Spillestilen til Hareide varierer også ut fra kunst - eller naturgress.

Fram til landslagspausen har RBK igjen Brann, Molde og Stabæk på Lerkendal, samt Sandefjord på bortebane.

– Nå har vi bare gresskamper framover, helt til ferien. Så får vi se, sier Hareide.