Bodø/Glimt - RBK 2–2: Etterpå fikk han ros av trener Åge Hareide - men ingen garantier om mer spilletid.

En Hareide som for øvrig også tordnet mot Glimt-fansen, noe du kan lese lenger ned i artikkelen.

Iskald scoring

- Det var «skönt» å kunne bidra til poeng. Og å få det første målet, sier Wiedesheim-Paul til Adresseavisen søndag kveld.

Etter 65 minutter, da RBK lå under 1–2 og «hang i tauene» ute på kunstgresset, pekte trener Hareide mot en mann som knapt har spilt siden han ble hentet i fjor høst.

23 minutter senere hadde 22-åringen takket for tilliten med å tverrvende inne i Glimts 16-meter, og på elegant vis prikkskyte inn utlikningen.

En utlikning som ikke bare gjør at det blir en mentalt litt lettere 17. mai-feiring for mange fans rundt i Trøndelag.

Men som også for alvor holder Rosenborg «der oppe», før de to hjemmekampene mot Brann og Molde.

– Aller helst vil vi jo vinne. Men Glimt spilte bra, og det ble vanskelig. Og ett poeng er bedre enn ingenting, sier svensken selv.

Ett eller annet sted inne i denne jubelhaugen er Wiedesheim-Paul, som sørget for 2–2. Foto: Mats Torbergsen

Brokete start

Det var for øvrig på ingen måte gitt at nettopp Wiedesheim-Paul skulle bli RBKs helt denne 16. mai-kvelden.

Han ble riktignok hentet for over fem millioner kroner tidlig i oktober i fjor, og var en målsnik for Halmstad.

Men overgangen fra svensk nivå to til RBK har virket å være stor, og de få sjansene spissen har fått har stort sett vært ute på kanten.

Og etter at Wiedesheim-Paul ble signert, har Åge Hareide i tur og orden hentet Ole Sæter og Guillermo Molins, som ikke direkte har flyttet Wiedesheim-Paul lenger fram i køen.

Men med Dino Islamovic’ lysketrøbbel, og en Molins som ennå ikke er i ordentlig kampform, åpnet det seg opp for 22-åringen.

Og denne gangen fikk han vist hvorfor han ble hentet

– Hadde hatt korona

Etterpå åpnet han seg også opp for Adresseavisen.

For angriperen medgir at det ikke har vært bare enkelt å ta overgangen:

– Jeg er spiss, og det er bra konkurranse her. Så om jeg skal få fortsette å få spilletid, så må jeg fortsette å score mål, sier han - og fortsetter:

– Så er det jo også klart at man vil spille så mye som mulig. Men jeg gjør så godt jeg kan, og forsøker å utvikle meg hele tiden. Som fotballspiller må man være sterk generelt. Man får ikke alltid spille, selv om man ønsker det. Dette er en ny utfordring for meg, i en storklubb, så jeg får bare jobbe på.

– Har det vært vanskelig å tilpasse seg?

– Jeg kom hit i en spesiell periode. Jeg hadde hatt korona, og det var åtte kamper igjen av sesongen. Nå har det vært en spesiell oppkjøring uten kamper, hvor «alt» plutselig kommer på en gang. Men igjen: Jeg vil alltid spille, ellers hadde jeg ikke vært her, sier Wiedesheim-Paul.

Kritiserte Glimt-fansen

Trener Åge Hareide roste spissen sin etter kampen. Men torde ikke love ham mer spilletid:

– Han har jo de avslutningsegenskapene. Det har han vist på trening, og det har han i seg. Sånn sett er han en nyttig mann for oss mot slutten av kampene, sier han.

– Får han mer spilletid framover?

– Vi får se. Nå aller først får vi se om Dino Islamovic blir klar igjen til torsdag, svarer Hareide, som for øvrig var forbannet på Glimt-fansen etter kampen.

For da Avisa Nordland fortalte ham at det ble ropt «ran» fra tribunen, svarte Hareide følgende:

– Det blir ropt så mye stygt fra tribunen at «ran» er det fineste de kunne funnet på. Det er et veldig ufyselig publikum. Når det er så få på tribunen, hører du alt som blir sagt, sa Hareide, i en sak gjengitt i TV2.