– Han har jo ikke spilt siden forrige landskamp. Han har trent to ganger og spilt 25 minutter for Ronny (Deila). Og det er på tre og en halv uke. Da sier det seg selv at han ikke klar heller fysisk for å spille så mye mer enn han gjorde i dag, sier landslagssjefen til VG på pressekonferansen etter 4–0-triumfen på Kypros.

Solbakken vil ikke utdype noe om hvor omfattende skaden er, men han presiserer at det er av en art som kan sette Antonio Nusa ut i mange måneder dersom de ikke er varsomme.

Til daglig spiller han for belgiske Club Brugge, trent av Ronny Deila.

– Vi liker jo å samarbeide med klubbene. Noen ganger er det at klubber melker sine egne, men her er det en 18-åring hvor de har tatt stort hensyn til ham, sier Norges landslagssjef.

Norge møter Spania på et utsolgt Ullevaal søndag. De 28.000 på tribunen må nøye seg med å se den nye publikumsfavoritten komme inn fra benken.

– Det er kjedelig at vi må høre på det, men vi har et stort ansvar nå fordi han har en skade, sier Solbakken til TV 2.

Mot Kypros brukte ikke innbytter Nusa lange tiden på å markere seg i sin tredje landskamp. Ti minutter etter at han ble byttet inn serverte han Erling Braut Haaland sitt 27. landslagsmål.

Også Oscar Bobb viste seg godt frem i landslagsdebuten.

– Begge gjør fine innhopp. Men de kommer inn da Kypros er «finito», påpeker Solbakken – og sier at de fikk uttelling for planen i å sirkulere masse med ballen for å gjøre kypriotene slitne.

– Det er deilig å se norske, unge spillere som tør å vise seg frem. De er kanskje litt unorske med tanke på hva man har sett før. De dribler og utfordrer, og med en gang Nusa kommer inn blir det farlig. Oscar i tillegg er jo fantastisk med ball, sier landslagskaptein Martin Ødegaard til TV 2.

Grafikk: www.sofascore.com

– Det er moro å se og det er deilig å ha dem her. Det er fortjent at de er her, og de viser at de hører hjemme på dette nivået her, understreker Ødegaard.

Overfor VG utdyper Ødegaard om Nusa:

– Han er i god form og du ser at med en gang han får ballen så går han rett på. Han er ekstremt god på det. Om han ikke går forbi selv så tiltrekker han seg mye oppmerksomhet. Han er god, sier kapteinen.