Larvik vant stort

Larvik gjorde kort prosess med Halden og vant hele 38-18 i egen hall. Mot slutten fikk Cecilie Wick Ullitz sin debut i Larvik-målet og gjorde det godt. Hun kom inn for Alma Hasanic, som også hadde gjort det veldig vanskelig for gjestene.

– Vi var enige om å knalle til fra start og ikke gi dem en sjanse til å få en god opplevelse, sa Hasanic til Østlands-Posten.

De tre minuspoengene fra sesongstart holder fortsatt Larvik borte fra førsteplassen. Laget har ni seirer og en uavgjort (mot Byåsen 9. september) så langt.

Glassverket tapte

Larvik har omsider lagt Glassverket bak seg, etter at drammenslaget gikk på et overraskende 24-30-tap hjemme mot Oppsal søndag. Glassverket ledet 11-6 og så ut til å ha full kontroll, men gjestene fra Oslo scoret åtte av de ti siste målene i første omgang og dro unna til klar seier.

Glassverket fikk sitt tredje tap og er nå to poeng bak Larvik, som er ett bak Tertnes.

Byåsen på fjerdeplass slet seg til 28-27-seier borte mot Rælingen og er poenget bak Glassverket med en kamp mindre spilt enn de øvrige. Oppsal på femteplass har like mange poeng. Vipers Kristiansand slo poengløse Nordstrand 29-22 og er poenget bak.

Luke for Sola

Sola vant det viktige bunnoppgjøret mot Skrim Kongsberg 26-22 og skaffet seg tre poengs luke til Molde på kvalifiseringsplass. Skrim og Nordstrand er på nedrykksplass.

Larvik (mesterliga), Tertnes (EHF-cupen), Glassverket og Vipers (cupvinnercupen) spiller europacup kommende helg, men først er det ny serierunde onsdag.