Med fem minutter og 30 sekunder igjen å spille av kampen mot serieleder Tertnes, lå Molde under med bare to mål og var i god driv. Da brukte Anniken mer kraft enn nødvendig i forsvar og ble utvist i to minutter og laget var uten sin sentrale spiller. Da dro Tertnes i fra.

Molde-trener Dusan Poloz skylder ikke på Anniken Obaidli, men derimot dommeren.

– Den hendelsen avgjorde hele kampen. Det er feil av dommeren å gi tominutter under slike omstendigheter, sier Poloz og forklarer hva han mener med utspillet:

– Anniken burde fått den tominutteren tidligere i kampen, her legger dommeren lista veldig høyt. Anniken fikk advarsel tidligere. Når han gjør dette så kort tid før slutt med så jevnt resultat slår det ille ut. Så enten burde han latt vær å dømme tominutter eller gjort det langt tidligere i kampen.

Riktig – men feil

Det var Obaidlis takling mot Tertnes landslagsspiller Stine Skogrand som fikk dommeren til å sende henne av parketten.

– Det var nok tøft spill fra Annikens side som gjorde at hun ble utvist, men hadde hun fått tominutter tidligere i kampen for lignende spill, hadde hun nok ikke vært så tøff på slutten av kampen, sier han.

– Det var skikkelig kjipt akkurat dette. Jeg burde vært utvist tidligere i kampen. Dommeren delte ut gule kort over en lav sko, det var nesten hele laget vårt som fikk kort. Men jeg gamblet overhodet ikke med at han hadde lagt lista høyt for tominutter, sier Obaidli.

– Kunne vært pingle

På spørsmål om hun kunne ha brukt litt mindre fysikk på stillinga 22-24 og under seks spilleminutter igjen, svarer hun:

– Jeg kunne vært pinglete i forsvarsarbeidet der, men da hadde det kanskje blitt mål imot, sier hun.

Sensasjonelt

Serielederen ble til tider hentet inn igjen av Molde og to ganger var hjemmelaget også i ledelsen i noen minutter. Det er svært overraskende og nesten sensasjonelt at et Molde-lag som til tider ikke hadde noen utespillere over 21 år på banen.

Ikke flaks, hevder Dusan Poloz.

– Vi har jobbet intenst den siste tiden så dagens overraskende resultat mot serielederen er ikke tilfeldig. Tertnes hadde marginene på sin side i dag. Hadde vi hatt det, pluss at Ines Khouildi og June Andenæs som er ute med skader hadde vært på plass, ville kampen sett annerledes ut, sier han.

Men trekker til slutt en konklusjon som handler mer om overlevelse enn glede over flott spill.

– Men det hjelper lite å spille godt mot gode lag med tap. Vi må vinne, vi må samle poeng om vi skal overleve i øverste liga, sier han.

foto
– Det var skikkelig kjipt akkurat dette, sier Anniken Obaidli etter at hun ble utvist rett før kampslutt. Foto: Bjørn Brunvoll