Noen av TIL-spillerne trente i solskinnet ute på Alfheim-matta fredag formiddag, mens flere andre spillere gjennomførte en alternativ økt i treningsstudioet på stadion.

Blant dem var Runar Espejord, som fikk sine første minutter siden serieåpningen i cuptapet mot Alta forrige helg. Spissen forlenget som kjent utlånet fra Herenveen ut sesongen for litt siden.

Neppe fra start

Espejord har lagt en god treningsuke bak seg, men tviler på at det er aktuelt å starte mot bruntrøyene.

– Det kjentes okei ut etter Alta-kampen og jeg har fått kjørt godt på denne uka. Jeg er klar til å være med å bidra, men vi er fortsatt i en innfasingsperiode og det gjelder å ikke miste hodet. I tillegg er dette enda et nivå opp når det gjelder trykk enn kampen mot Alta, sier Espejord, som ser for seg et innhopp av samme lengde som mot Alta.

– Vi tenker i de baner ja, avhengig av kampbildet, sier 25-åringen.

Espejord sier klubben står samlet i den tøffe perioden TIL er inne i.

– Internt i klubben står vi samlet, og så blir det litt storm og uvær rundt. Det er som forventet med den tøffe våren vi har hatt, som krones med tap i cupen mot et lag fra andredivisjon. Det viktigste er vi alle går i samme retning, sier Espejord, som vet hva som venter mot Mjøndalen, et lag som tradisjonelt har vært kjent for en direkte og tøff spillestill.

– Vi må bare bestemme oss for at vi skal være tøffere og styggere denn dem. Vi må vinne fotballkamper og snu trenden, men vi får ikke noe hjelp av noen og i fotballen er det sjelden at man får noe gratis, avslutter TIL-spissen.

Første økt for Psyché

En spiller som var å se i aksjon ute på kunstgresset, var TILs nysignering Christophe Psyché .

Midtstopperen gjennomførte sin første økt med laget, etter å ha vært i karantene fram til nå. Den duellsterke midtstopperen kan bli en viktig brikke for et TIL-lag som slipper inn mye bål, spesielt på dødball og innlegg.

Christophe Psyché i aksjon på sin første TIL-trening. Foto: Håkon Steinmo

Psyche utelukker imidlertid at han blir å se fra start søndag.

– Nei, helt sikkert ikke, men jeg regner med å være i troppen. Formen min er ikke som de andre på laget, men om noen få uker skal jeg være der jeg bør, sier Psyché, som var fornøyd med å endelig kunne trene sammen med sin nye klubb.

– Det er klart det har hatt vært kjedelig å være alene på hotellet. Det var en bra økt og det var godt å kjenne på den følelsen igjen, sier 32-åringen, som nå håper å kunne fått sett mer av Tromsø som by.

– Jeg løp mest i området rundt hotellet, men nå håper jeg å få sett mer av byen, avslutter Christophe Psyché , som også kan se fram til å få selskap av kjæresten sin i slutten av måneden.