– Jeg fikk med meg at Layouni kastet stoler på sidelinja ja. Det er deilig som back å se at vingen din blir irritert, sier Erlend Dahl Reitan og gliser.

Trønderen på Rosenborgs høyreback innledet sesongen med dønn solid defensiv innsats mot Vålerenga. Han holdt rett og slett stengt på høyresiden. Til Amor Layounis frustrasjon.

– Jeg håper at vi får se en mer offensiv utgave av oss mot Viking, og da kommer det mer naturlig for min del også, at det bli flere muligheter offensivt, sier Erlend Dahl Reitan. Foto: Kim Nygård

Når Rosenborg sesongdebuterer på eget gress mot Viking, venter en litt annen jobb for 23-åringen.

– Det var litt spesielle omstendigheter nå sist, når Enga har slike «ess» på kantene. Da blir arbeidsoppgaven min først og fremst å stoppe Layouni. Kanskje uten at det direkte blir kommunisert, så forstår jeg at det er slik det er. På Lerkendal håper jeg i større grad at det blir venstrevingen sin jobb å stoppe meg. Jeg håper at jeg får snudd litt på den duellen, sier han.

RBKs raskeste mann

Det var de offensive bidragene som manglet litt fra Dahl Reitans side i fjor. Nå melder trener Hareide at han har store forventninger også der fra høyrebacken.

– Erlend var veldig opp og ned offensivt i fjor. Han scoret et veldig fint mål mot Odd, der han kom rundt. Erlend er vårt hurtigste spiller, og en av de mest løpssterke spillerne våre også. Jeg har store forventninger til han. Han har veldig mye uforløst potensial i seg, og derfor har jeg snakket med han om nettopp den offensiven biten. Vi har snakket om innleggskvalitet, og det å komme rundt og være en trussel.

– For det trenger du av backene dine på Lerkendal, sant?

– Vi gjør det. Det er jeg helt enig i. Vi skal opp med backene våre, og kjøre vendinger på spillet. Så backene er viktige i vårt offensive spill, sier han.

Har tatt steg

Og Dahl Reitan er ærlig på at han har jobbet hardt for å bedre angrepsspillet.

– Jeg håper at vi får se en mer offensiv utgave av oss mot Viking, og da kommer det mer naturlig for min del også, at det bli flere muligheter offensivt. Jeg har en klar målsetting om å bidra mer offensivt, og så må jeg bare bruke kampene som kommer på å få det ut. Jeg synes jeg har fått det ut bra på trening i vinter, og føler at jeg har tatt steg. Men det hjelper utrolig lite dersom jeg ikke får det ut i kamp. Så jeg jobber hardt for det, og studerer mye video for å se på bevegelsesmønster og sånt. Ingenting hadde vært bedre enn at det kommer ut mot Viking i morgen allerede, sier han.

Åge Hareide ønsker å bygge selvtilitt i Emil Ceïde, og gjør ingen forandringer på laget til kampen mot Viking. Foto: Kim Nygård

Samme ellever

På onsdagens trening var det enkelt å se hvilken ellever Åge Hareide mønstrer mot Viking. Startelleveren fra serieåpningen får fornyet tillit. Hareide er ærlig på at Carlo Holse igjen er den som er nærmest av dem som sitter på benken.

– Det handler om å være litt tålmodig med folk. Vi kunne godt å byttet. Og vi kan bytte oss like sterke med det vi har av innbyttere. Vi kan bytte Carlo med Emil Ceïde underveis i matchen, og det kan fungere like godt eller til og med enda bedre. For da har Emil løpt trøtt backen, og linken mellom Carlo og Erlend er veldig god. Samtidig så har vi dette med utviklingstanken på Emil. Vi må få han i gang. I fotball er tillit og selvtillit veldig viktig, og han er en ung gutt. Derfor kjører vi videre på det vi har, sier Hareide.