Det melder Rosenborg på sine hjemmesider onsdag.

Faye Lund har trøblet med jumpers knee i vinter, men har vært tilbake for fullt på trening en måneds tid. Nå får han kamperfaring i 1. divisjon.

Åpen for kjapp retur

21-åringen sto en rekke kamper i fjor sommer, da André Hansen var skadet.

Utlånet er kun til august, og Åge Hareide åpner i tillegg for at Faye Lund kan bli hentet tilbake på Lerkendal på kort varsel dersom det virkelig skulle kreves.

– Vi kan hente når vi behøver, og det er avtalen med HamKam. Og Julian er i en alder som gjør at vi kan ta han inn raskt om det blir keepernød.

Gir 18-åring tillit

Utlånet betyr samtidig at 18-åringen Sander Tangvik rykker et hakk nærmere en plass i elleveren

– Sander har hatt fantastisk fremgang i vinter. Hadde vi ikke vært sikker på Sander, hadde vi ikke lånt ut Julian nå. Men det handler om at vi har tre gode keepere, som nå alle får matching. Faye Lund er U21-landslagskeeper og en kommende storkeeper. Så vi er i en heldig situasjon egentlig, sier han.

Med Faye til Kamma er samtidig Hareide klar til å spille Tangvik dersom det skulle kreves.

– Ja. Sander var i oppvarming før kampen mot Vålerenga han. Det er den tilliten vi må gi ham også. Det er veldig vanskelig med keepere, for de er i en spesiell situasjon. Vi har bare én plass til dem. Det Sander har gjort i trening i vinter, og fremgangen han har vist i styrke, fysikk og kvalitet, har imponert meg veldig, sier Hareide.