Rivearbeidet på Hjelset starter i januar og vil pågå fram til juni. Men allerede i mars starter de opp med infrastrukturarbeidet på sjukehustomta.

Det meste er på plass

Under styremøtet i Helse Møre og Romsdal onsdag, ble forprosjektet presentert. Den endelige rapporten skal leveres i november, men allerede nå er romfunksjonsprogram og utstyrsprogram klart.

Luftig og lyst

Uteområdet er også planlagt, med helikopterlandingsplass, parkeringsplasser, takhage, grøntarealer og gangstier på sjukehustomta.

Inngangspartiet er tegnet, og viser store og høye glassflater. Tegningene over kantine og ventesone for pasienter viser også store, luftige områder med mye bruk av glass.

Helseforetakets kommunikasjonsavdeling presiserer at bildene som nå presenteres er foreløpige skisser som vil bli videreutvikla i takt med framdrifta i prosjektet.

Passivhus

Som Romsdals Budstikke meldte i går – det nye fellessjukehuset på Hjelset får et bruttoareal på 54.599 kvadratmeter. Dette har økt fra 53.844, men ikke fordi de innvendige arealene har økt. Med passivhus- og Tek 17-standarden er ytterveggene nå planlagt 5-10 cm tjukkere, noe som gir høyere bruttoareal.

Kristiansund

Også planleggingen av det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund er godt i gang. DMS-et følger ikke nøyaktig samme framdrift som sjukehuset på Hjelset, blant annet på grunn av avklaringer som må gjøres rundt det eksisterende sjukehusbygget i Kristiansund. Men allerede nå foreligger det konkrete planer for hvilke rom som skal brukes av helseforetaket i fortsettelsen her.

Godkjennes i desember

Forprosjektet, hvor altså den endelige rapporten nå skal leveres, skal styrebehandles av Helse Møre og Romsdal i november. 7. desember skal den behandles og endelig godkjennes i styret i Helse Midt-Norge.