Det blir egen barneavdeling med sengeplasser for barn, barnelege i vakt døgnet rundt, i det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Hvor mange sengeplasser det til slutt blir, sier  ikke styret for helseforetaket  noe om nå.

- Jeg er på jakt etter om 8-tallet riktig for sengeplasser? I forhold til at man ser for seg ei utvikling med lavere bruk av senger. Sitter vi og lager et opplegg der vi overdimensjonerer. Dimensjonerer vi for vanlige hverdager, eller for spesielle dager? spurte Kirsti Slotsvik da styret behandlet anbefalingen fra ei arbeidsgruppe – ei anbefaling direktør >Espen Remme har sluttet seg til.

Leder for arbeidsgruppa som har vurdert tilbudet innen barnemedisin i Nordmøre og Romsdal, overlege Marianne Nordhov, forklarte at det er tatt høyde for at det skal være areal for å behandle og legge inn sjuke barn i SNR.

- Cirka 1.800 innleggelser i Ålesund. Så har vi cirka 200 innleggelser i Molde og 450 innleggelser i Kristiansund i året.  Det gir cirka 650 innleggelser i året.  Har noe å gjøre med at vi må ha et sted å legge barn. Vi vet også at toppene kommer. Da har vi tenkt at de to sjukehusa må avlaste hverandre.

- Vi har gitt et faglig råd om hva vi mener er det beste for barn. Så må helseforetaket gjøre alle de andre vurderingene.

Administrerende direktør Espen Remme kommenterte dette ved å si at helseforetaket må vurdere tallene for det barnemedisinske tilbudet samlet sett.

Styremedlem Svein Anders Grimstad var fornøyd med anbefalingen fra arbeidsgruppa om barnetilbudet på Hjelset.:

- Når det først skal være et tilbud i barnemedisin, er anbefalingen god. Men magefølelsen min sier at åtte senger for barn er litt høyt. Det er færre akutt sjuke barn i dag enn det var for noen år tilbake. Å lage strukturer som gjør at man vedlikeholder kompetansen, er viktig, sier Svein Anders Grimstad.

Styremedlem Mikal Gjellan presiserte:

- Vi må ikke glemme at vi får et styrket barnetilbud i Nordmøre og Romsdal.

Marianne Nordhov understreket at det er et poeng å unngå lekkasje av barn som pasienter nordover til St. Olavs Hospital, der man allerede har overbelegg av barn.

Styreleder Stein Kinserdal oppsummerte med at styret i februar skal vedta utviklingsplanen der barnetilbudet skal dimensjoneres. Det betyr at det ikke er endelig avklart hvor mange sengeplasser for barn det blir i det nye sjukehuset på Hjelset.